Marinke Slump (toim.): Iloa virkkaukseen : 30 värikästä virkkausohjetta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuluneena syyskautena on ilmestynyt ilahduttavan paljon käsityökirjoja, ja tällä linjalla jatkaa käsityöbloggarina ja ­suunnittelijana toimivan Marinke Slumpin kokoama kirja Iloa virkkaukseen. Se sisältää 30 värikästä mallia, joiden ohjenuorana on ollut 1960-­ ja 1970­-lukujen boheemityyli. Mukana ovat osiot sekä kodinsisustusmalleille että asusteille.

Mukana on enimmäkseen niitä normaaleja virkkaustöitä, eli peittoja, tyynyjä ja huiveja sekä erilaisia koriste­-esineitä ja pieniä asusteita. Värit ovat kirkkaita, osittain jopa räikeitä, mutta suurimmassa osassa malleja niitä on yhdistelty melko taitavasti, ja ainahan silmää häiritsevät sävyt voi muuttaa – onhan luovuus värien käytössä yksi keskeisiä käsityön viehätyksiä. Lankasuosituksia ei ole annettu, ainoastaan virkkaustiheys ja koukun koko, ja niitäkin voi monissa malleissa muuttaa lopputuloksen kärsimättä. Ohjeille on annettu vaikeusluokitus, joka lienee vähän viitteellinen: esimerkiksi perin helpon oloinen isosta isoäidinneliöstä muodostettu tyyny oli sijoitettu keskivaikeiden luokkaan. Mutta parempi tietysti näin päin ainakin kokemattoman virkkaajan kannalta. Kirjan lopussa on vielä laajahko perustekniikoiden opastusosa.

Mitään aivan ennenkuulumattoman uutta Iloa virkkaukseen ei lajityyppiinsä tuo, mutta muutama malli oli oikein herkullinen. ­ Olen vain jäänyt odottelemaan uutta kotimaista virkkauskirjaa, jotta saataisiin seuraa Molla Millsin supersuosituille teoksille. Koskahan sellaisen saamme?

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...