Haafner Linssen: Virkatut mandalat

Virkatut mandalat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Haafner Linssen on hollantilainen käsityöläinen, suunnittelija ja intohimoinen virkkaaja, joka saa työhönsä inspiraatiota kukista ja muusta luonnosta, tekstiileistä ja vaikkapa kaakelilaattojen malleista! Niinpä hänen tässä kirjassa olevat virkkaustyönsä ovatkin värikkäitä, kauniita ja monimuotoisia.

Mandala on sanskritinkielinen sana, joka tarkoittaa yksinkertaisesti vain ympyrää, ja sen ovat virkkaajat kaikkialla maailmassa omineet merkitsemään erilaisia usein säteittäisiä pyöreitä kuvioita. Monet tietysti muistavat, että hindulaisuudessa ja buddhalaisuudessa mandalalla on rituaalirooli: se symbolisoi Buddhaa tai jopa koko universumia. Haafner Linssen uskookin, että mandaloiden virkkaaminen on rentouttavaa ja jopa meditatiivista.

Virkatut mandalat -kirja sisältää 30 mallia, alkaen hyvinkin helpoista ja yksinkertaisista, mutta eivät kirjan loppupäässäkään olevat erikoismandalat näytä ihan mahdottomilta toteuttaa. Väreillä on tietysti keskeinen merkitys, ja tässähän jokainen virkkaaja saa käyttää vapaasti mielikuvitustaan ja jämälankakorinsa mahdollisuuksia. Ohjeet on Quarton mainioiden virkkauskirjojen tapaan annettu sekä sanallisina että kuvioina. Mihin näitä mandaloita sitten voi käyttää? Tästäkin Linssen antaa vinkkejä; ratkaisevaa on käytetyn virkkauslangan tai -materiaalin paksuus. Vanhan t-paidankin voi leikata langaksi ja virkata siitä maton paksulla koukulla!

Virkkaus on nykyään kovasti suosittua ja muodikasta, ja niin ollen tällekin kirjalle löytyy varmasti lukijoita ja innokkaita koevirkkaajia.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...