Kelly Lord: Veikeät virkatut linnut

Veikeät virkatut linnut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kerry Lordin Veikeät virkatut linnut on tavallaan jatkoa saman tekijän vuonna 2015 suomeksi ilmestyneelle kirjalle Veikeät virkatut eläimet. Uuden kirjan johdannossa Lord paljastaa, että suloisten eläinhahmojen virkkaaminen on aiheuttanut hänelle suorastaan riippuvuutta; edellisen kirjan faunaa työstäessään hänen mielessään alkoi räpistellä vaativa lintuparvi. Tämä vaativuus sai hänet sitten suunnittelemaan yli 40 virkkausmallia mitä erilaisimmista linnuista. Kirjasta löytyy vaikkapa kyyhkyjä, vesilintuja jos jonkinlaisia ja kana ja kukkokin.

Mallit on jaettu kolmeen tasoon tekniikan ja värinvaihtojen vaikeuden mukaan. Ihan helpoimmissa on vain pari kolme väriä selkeästi erottuvina pintoina. Suurin osa ohjeista on toteutettu sinänsä helpoilla perussilmukoilla: ketjusilmukka, kiinteä silmukka, piilosilmukka ovat ne, jotka pitää osata ja jotka myös opetetaan kirjan tekniikkaosiossa. Hahmojen täyttämisestä ja osien yhteenompelusta on omat ohjeensa. Kirjan mallit on toteutettu Toft-merkkisillä alpakkalangoilla, joita hyvin ylimalkaisen etsintäni mukaan ei taida Suomesta saada, mutta varmasti mikä tahansa sileäpintainen lanka sopii, kunhan paksuudet täsmäävät. Tällaisten pikkuisten lelujen virkkaamisessa on sitten se hyvä puoli, että niihin sopii upottaa kaikenlaiset langanjämät.

Olen ollut ymmärtävinäni esimerkiksi netin käsityöryhmistä ja blogeista, että erilaisten lelujen, maskottien ja amigurumien virkkaaminen on varsin suosittua. Itse en ehkä juuri tällaisia alkaisi tehdä, mutta toisaalta on pakko myöntää, että nämä lintuhahmot honteloine jalkoineen ja leveine räpylöineen olivat jotenkin liikuttavia… Mahdollisesti sellaisen voisi sittenkin tehdä vaikkapa lapsenlapselle unileluksi.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...