Matti Rönkä: Isä, poika ja paha henki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viktor Kärpän bisnekset ovat kehnossa jamassa. Vaikka hän on yrittänyt kovasti saada liiketoimiaan läpinäkyviksi ja viranomaisillekin kelpaavaksi, eivät lailliset urakat vain työllistä ja tuota tarpeeksi. Sitten edellisen osan Viktorista on tullut perheellinen mies, ja palaneen talon tilalle on rakennettu uusi ja entistä ehompi. Rahaa siis tarvitaan yhä enemmän, mutta ei sen tekeminen ihan niin yksinkertaista ole.

Samaan aikaan kun Viktor painii omien ongelmiensa kanssa, Venäjältä saapuu Suomeen vähän yksinkertainen Paavo Vatanen, Viktorin pikkuserkun mies, painamaan pimeitä rakennushommia. Ja kun Paavo pian häviää jäljettömiin, tulevat perässä puoliso Ksenia ja poika Sergei pyytämään Viktorin apua. Viktorille selviää melko pian, että kyse onkin melko hankalasta ongelmasta, johon liittyy järjestäytynyttä itärikollisuutta, erityisesti yksi pahamaineinen ja epämiellyttävä hahmo, jonka kanssa Viktor on joutunut jo aiemmin tekemisiin.

Matti Röngän neljäs Viktor Kärppä -dekkari on yhtä mainiota ja viihdyttävää luettavaa kuin edeltäjänsä. Rönkä kirjoittaa sulavasti ja ilmeisen asiantuntevasti lain harmaalla alueella pyörivistä maahanmuuttajistaan, jotka yrittävät selvitä mahdollisimman hyvin elämästä uudessa maassa uusilla tavoilla. Viktorin lisäksi mukana kuvioissa ovat tietenkin vanhat tutut Teppo Korhonen poliisista, Viktorin isoveli Aleksei ja nyt keskiöön nouseva Matti Kiuru, josta Viktor alkaa vähitellen kouluttaa oikeaa adjutanttiaan. Suosittelen jännitävän dekkariviihteen ystäville!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...