Matti Rönkä: Tuliaiset Moskovasta

Osta kirja itsellesi

Viktor Kärppä on pahemmissa vaikeuksissa virkavallan kanssa kuin koskaan aiemmin. Suojelupoliisi yhdistää Viktorin kovan luokan terroriteon suunnitteluun, aikeisiin murhata presidentti Medvedev tämän ensimmäisen Suomen-valtiovierailun aikana. Siinäpä on Viktorilla selviteltävää. Aivan viatonhan hän ei tietenkään aina ole, mutta ilmeisesti tähän juoneen hän on kuitenkin joutunut vahingossa mukaan, liikematkalla Karjalassa. Auton ensiapupakkaukseen onkin salaa laitettu sellaiset lääkkeet, että huolet loppuvat huolimattomilta nopeasti.

Suojelupoliisin lisäksi asiasta kiinnostuvat tietenkin myös viralliset ja epäviralliset organisaatiot rajan toiselta puolelta. Tehtaankadun lähetystön isokenkäisten laittaessa kovan kovaa vastaan Supon kanssa Viktorin on tehtävä hankalia valintoja siitä, kenelle hän lopulta onkaan lojaali.

Matti Röngän Viktor Kärppä  –dekkarisarjan viides osa on edeltäjiensä tapaan tyylilajilleen uskollista tiukasti otteessaan pitävää modernia jännitysproosaa. Huulta heitetään ja rapatessa roiskuu, mutta langat pysyvät hyvin kirjailijan kädessä. Viktorin hahmo on tuntunut sarjan edetessä kehittyvän vähitellen hieman synkempään suuntaan, ja liiketoimet ovat edenneet suuntaan, jota ensimmäisten kirjojen Viktor ei välttämättä olisi hyväksynyt. Myös sivuhenkilöt kehittyvät jatkuvasti, erityisesti Matti Kiuru ja myös poliisimies Teppo Korhonen. Onkin mielenkiintoista nähdä, mihin Matti Rönkä sarjaa seuraavaksi kuljettaa. Hyvän rikoskirjallisuuden ystävälle Röngän kaikki Viktor Kärpät ovat mainiota viihdettä. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. kauppallinen kirjallisuus-jotain kirjoitta Venäjästä, että saaisivat rahaa itselle, pellet. Rönkät, tunnetut Hassiset Venäjällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.