Tuomas Vimma: Raksa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja oli lukunautinto vertaansa vailla. Huolimatta siitä, että rakennusala on minulle varsin tuntematon alue, Tuomas Vimman Raksa oli käsittämättömän hyvä kirja. Vimma vie lukijaansa sellaisella vauhdilla ja vimmalla, että suorastaan hengästyy, mutta haluaa koko ajan lisää.

Päähenkilö on Sami. Ystävänsä avustuksella hän pääsee maineikkaaseen rakennusalan firmaan töihin ja saa pomokseen raudanlujan naisihmisen. Danika ohjaa perheyritystä niin tiukoin ottein, ettei kenelläkään ole mielessä vastustaa häntä. Samia varoitetaan Danikasta, mutta Sami osoittautuu mieheksi, joka ei peliä pelkää. Sami hoitaa asiansa varmoin ottein ja välillä ihan säkällä. Niin hyvin, että ansaitsee Danikan luottamuksen.

Sivuhenkilöitä on ja he ovat ihan omaa luokkaansa. Samilla on ystävä Peppi ja heidän suhteensa on liikuttavan hyvä tarina miesten välisestä ystävyydestä. Samin naissuhteet ovat luku sinänsä, mikä antaa kivan ja jännittävän vivahteen, kuinka kiireinen mies niistä selviää.

Raksalta raksalle mennään ja niin moninaisia ongelmia tulee vastaan, että jos burn out kolkuttelee kirjan henkilöitä, niin lukijallakin sydän hakkaa tavallista tiheämmin. Töitä painetaan ilman vapaapäiviä, tupakkaa palaa ja drinkkejä. Valot palaa toimistossa myöhään, kun lasketaan soppareita.

Jos on lukenut edelliset Tuomas Vimman kirjat, niin ehdottomasti kannattaa lukea tämäkin. Vimman tyyli on vain niin huikea. Luin tämän kirjan samalla vauhdilla kuin sen juoni kulki. Edellisiin kirjoihin verrattuna Raksa on kyllä ehdottomasti kiltein ja sanoisinko vähemmän snobbaileva. Jos aluksi kaipasin sitä, niin kirjan edetessä se ei enää haitannut, sillä Vimmaan uppoaa.

Raksa on kirja, jota ihan käsi sydämellä suosittelen miehille! On se niin miehinen juttu. Silti, naisetkin varmasti löytävät sen, sillä onhan toinen päähenkilö nainen, jolla on kaikki valta.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...