Tuomas Vimma: Ruutukymppi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ruutukymppi vie lukijan taas Hyperborean rakennusfirmaan, johon sai hyvän tuntuman jo Tuomas Vimman edellisessä kirjassa Raksa. Sen johtaja Danika ja hänen “oikea kätensä” Sami ovat edelleen kirjan avainhenkilöt. Heti alussa tulee selväksi, että heitä pyydetään Uskomaton Urakka -nimiseen tositelevisio-ohjelmaan, jossa remontoidaan asuntoja uuteen uskoon. Danika torppaa tämän jo ajatuksen asteelle.

Hyberboreassa riittää rakennusprojekteja ihan riittävästi, kun kuvioihin hiipii hollantilainen arkkitehti, joka alkaa sekoittaa Danikaa. Sen sijaan Sami tapaa Ladan, joka on kyseisen tositelevisiofirman “assari” ja saa kuin saakin houkuteltua Samin suostumaan uskomattomaan televisiotuotantoon, ehkäpä hiukan naisellisia avuja hyödyntäen.

Siitä sitten alkaakin sellainen pyöritys, että kirjaa ei voi laskea käsistään, ennen kuin uskomaton keikka on ohi. Kuinka Sami ottaa vapaata Hyperboreasta – ja Danikasta – hommaa työmiehet ja alkaa hommiin. Siinä missä Sami tekisi kaiken kunnolla alusta loppuun asti, tositelevisio vähän suorisi sieltä täältä. Kommelluksilta ei siis voida välttyä.

Tuomas Vimman tyyli on pettämätön. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat ja sanavarasto on ehtymätön. Ja jos ei ole koskaan mieltynyt tositelevisio-ohjelmiin, niin nyt vieläkin vähemmän.

Niin, ja kyllä, haluan ehdottomasti jatko-osan, sillä vielä on ainakin yksi luu purematta!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...