Tuomas Vimma: Gourmet

Gourmet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuomas Vimma on suosikkini ihan kielellisten jippojen takia. Gourmet on Vimman kolmas kirja ja taattua tavaraa. Kirjassa uidaan gastronomian aaltoihin ja lyödään taas yli niin, että roiskuu.

Vimma on kirjailija, joka ei haluakaan olla uskottava. Kirjan juju on se, että provosoidaan, ylilyödään, liioitellaan ja snobbaillaan niin, ettei sitä ymmärrä, jollei lähde oikealla asenteella. Kirja on niin herkullinen juuri siksi, että se viihdyttää sillä, kuinka pitkälle voidaan mennä. Kielellinen tykitys on sitä luokkaa, että siitä ei voi kuin nauttia, jollei suorastaan hengästy.

Vimma näkee vaivaa kirjassa, koska lopussa on mittava lähdeluettelo. Vaikka teksti on helppoa luettavaa, niin ihan vasemmalla kädellä se ei ole syntynyt. Gourmet oli Helsinki-trilogian viimeinen. Nyt jään kyllä odottamaan lisää, mutta mitä seuraavaksi?

Tuomas Vimman kaksi edellistä kirjaa ovat mainosalan maailmasta kertova Helsinki 12 ja Toinen, joka kertoo esikoiskirjailijan elämästä. Helsinki 12:ssa puhutaan slangia, “Punavuoren esperantoa”. Se ei häiritse, jos tykkää ja minä ainakin olin kovin ihastunut. Lisäksi kirjoissa snobbaillaan merkkivaatteilla ja gourmet-ruoilla.

Tavalliselle tallaajalle Vimman maailma on kuin olisi Liisa Ihmemaassa. Voin suositella kaikille ja varoittaa, että älkää ottako vakavasti. Pilke silmäkulmassa näitä lukee suurella riemulla.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...