Essi Tammimaa: Isän kädestä

Isän kädestä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

‘Sexpo-säätiö on myöntänyt Essi Tammimaan Isän kädestä -kirjalle Sexpo suosittelee -merkin. Merkki on suunnattu teoksille ja tapahtumille, jotka lisäävät seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden moninaisuuden tunnetuksi tekemistä.’

Kun kipu tuottaa nautintoa. Toisen aiheuttama alistaminen. Kontata korkkarit jalassa eteisen lattialla, köntillään kynnyksellä alastomana, orjana odottamassa aviomiehen kotiintuloa töistä. Itse on jo tullut aiemmin, sillä äidinkielenopettajalla on lyhyemmät päivät.

Ruut ja Luukas viettävät avioliiton auvoa: ei toivetta jota ei toteutettaisi.

Ruutin pillin mukaan mennään, hänen halunsa määrää puitteet: Luukaksen on alistettava, alistuttava alistamaan, tehtävä vaimosta orja – kovakouraisesti. Jos mies ei suostu leikkiin – hän ei rakasta!

Vaarana on mennä rikki – niin henkisesti kuin fyysisestikin; sen verran suoraa puhetta ilmassa ja ronskiutta ilmaisussa.

Lukijana alan epäillä jo kirjan puolessa välissä, ettei tuo tule onnistumaan, avioliitto – eikä kirja! – jos siinä päällimmäisinä aina vaan leiskuvat nämä hurjat leikit. Mutta onneksi oheen alkaa kasvaa toinen stoori, Ruutin oppilas Amanda savuaa tupakkana, salapolttajana esiin koulun rappujen alta ja pian Ruut löytää tytöstä oman nuoruutensa kaikkine epätoivoisine viiltämisineen.

Romaani ‘paksunee’, laajenee, pornahtavuus ohenee. Opettajan ja oppilaan ymmärtävä ystävyys ilahduttaa entistä opettajaminua. Melkein voi sanoa, että Ruut ja Amanda pelastavat toisensa sielujen symppaamisellaan.

Mutta, miten käy Ruutin ja Luukaksen liiton? Pakko sen on laajentua seksuaalisen halun yli onnistuakseen pitemmän päälle. Mutta sinne asti ei romaani yllä, joten…

No kunhan vanha opettajasetä tässä höpisee. Kuitenkin hämääntyneen innoissaan noiden nuorien elinvoimasta ja ailahtelevaisuudesta! Asettuvatpa sitten aikanaan.

Myös Essi Tammimaan kirjaileva kieli paikoin ilahduttaa omapäisine tuoreine sanoineen, vähä ettei Volter-ihannettani väliin tavoita:

“Ruutin nihkunakit kipuvat Saaran kyynärtaipeen lihaan, eikä pikkusisko virahda vastaan.”

“Joku klonkauttaa oven rappukäytävään ja kipsuu portaat pihalle.”

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...