Robert Kirchubel: Itärintaman operaatiokartasto 1941-1945

Osta kirja itsellesi

Minervan syysjulkaisuihin mahtui pari sotakirjaa, jotka täydentävät toinen toisiaan hyvin. David Porterin Puna-Armeijan panssarivaunut esitteli yksityiskohtaisesti toisen maailmansodan venäläiskalustoa. Robert Kirchubelin Operaatiokartasto jatkaa tästä esitellen itärintaman merkittävimmät taistelut vaihe vaiheelta.

Toisen maailmansodan itärintaman laajuus on käsittämätön. Sekä Hitlerillä että Stalinilla oli käytössään miljoonia sotilaita ja mittavat määrät kalustoa.

Neljän vuoden lähes taukoamattoman sotimisen sijoittaminen yksien kansien väliin tietysti johtaa siihen, että hirvittävän tarkkaan tapahtumia ei voi kuvata. Silti Kirchubel onnistuu luomaan hyvän yleiskuvan vähällä. Kirjan rakenne seuraa operaatiokartastojen kaavaa: operaatiosta ensin esitellään taustoja yhden sivun verran, ja joukkojen liikkeet esitetään kartalla seuraavalla sivulla.

Kirchubelilla on armeijatausta, joka näkyy kirjan jäsentelyssä. Operaatiot on esitelty tasapainoisesti huomioiden molemmat osapuolet. Tapahtumien aikamääreiden kanssa voisi olla selvempi, paikoitellen kun on vaikea hahmottaa kuinka nopeasti taistelut ovat edenneet.

Itärintaman operaatiokartasto 1941-1945, on juuri se mitä voi odottaakin: yleissilmäys itärintaman taisteluihin läpikäyden koko sodan. Sitä voi suositella sotastrategiasta kiinnostuneille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...