Alistair MacLean: Jääasema “Zebra”

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Luin aika joukon Alistair MacLeanin kirjoja joskus ala-asteen ja yläasteen aikana. Sattumalta törmäsin kirjastossa tähän, josta taisin luku-urakan aikoinaan aloittaa, joten kerrattavahan se oli.

Jääasema “Zebra” on kerrassaan jännä kylmän sodan maailmaan sijoittuva trilleri, jossa ydinsukellusveneellä matkustetaan Pohjoisnavalla tutkimaan ajojääaseman tuhoa. Onnettomuus onkin tietoinen tuhotyö ja pelissä enemmän kuin aluksi kuvitellaan. Päähenkilökään, paleltuma-asiantuntija tri Carpenter, ei ole sitä miltä näyttää.

Vaikka MacLeanin kieli onkin tönkköä ja kielikuvat lähinnä huvittavia, tarina on vetävä ja tiivistyy loppua kohden hyvin perinteiseen dekkarimalliin – lopussa on jopa klassinen syyllisenpaljastamiskokoontuminen. Kirjassa on myös revitty paljon irti sukellusveneympäristöstä, kuolema on korjata koko miehistön pariinkin otteeseen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...