Alistair MacLean: Jääasema Zebra

Osta kirja itsellesi

Luin aika joukon MacLeanin kirjoja joskus ala-asteen ja yläasteen aikana. Sattumalta törmäsin kirjastossa tähän, josta taisin luku-urakan aikoinaan aloittaa, joten kerrattavahan se oli.

Jääasema Zebra on kerrassaan jännä kylmän sodan maailmaan sijoittuva trilleri, jossa ydinsukellusveneellä matkustetaan Pohjoisnavalla tutkimaan ajojääaseman tuhoa. Onnettomuus onkin tietoinen tuhotyö ja pelissä enemmän kuin aluksi kuvitellaan. Päähenkilökään, paleltuma-asiantuntija tri Carpenter, ei ole sitä miltä näyttää.

Vaikka MacLeanin kieli onkin tönkköä ja kielikuvat lähinnä huvittavia, tarina on vetävä ja tiivistyy loppua kohden hyvin perinteiseen dekkarimalliin – lopussa on jopa klassinen syyllisenpaljastamiskokoontuminen. Kirjassa on myös revitty paljon irti sukellusveneympäristöstä, kuolema on korjata koko miehistön pariinkin otteeseen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Itsekin aloitin MacLean kauteni ala-asteella juuri jääasema Zebralla, ja toimiihan se. Muita miehen klassikoita ovat mm. Navaronen tykit ja Saalistus Barentsinmerellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...