Helena Waris: Jäänvartija

Jäänvartija

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Konetrilogian kolmas osa palaa Maharin kuiluun Linnunsitojasta tuttujen Zemin ja Thomin luokse. Thomista, vanhasta konevastaisen vastarintaliikkeen jäsenestä, on kuoriutunut koneita ymmärtävä ihminen: hän tajuaa, että kuilun toimintoja ylläpitävää konetta ei voi noin vain sulkea, sillä se johtaisi kärsimykseen ja tuhoon.

Konfliktia on luvassa, kun yhä aktiivista vastarintaa harjoittava Saz seurueineen saapuu, tavoitteenaan sulkea Maharin kuilun kone. Thomin on paettava kuilusta ja vietävä sairaalassa toipuva Zemi mukanaan, mutta miten kuilun käy, jos kone suljetaan?

Jäänvartija on aikaisempien osien tavoin tavattoman tiukka tarina. Alle 150 sivuun ei mahdu mitään ylimääräistä selittelyä, vain napakkaa toimintaa maailmassa, joka hahmottuu riittävän hyvin varsin pienistä aineksista. Tarina on oivallinen, vaikka kannen ja nimen lupaama pohjoinen ulottuvuus jääkin lopulta ohueksi.

Kaikkineen Konetrilogia on oikein hyvä kokonaisuus.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...