Scott Phillips: Jäätävää satoa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On jouluaatto ja sataa lunta. Eräs asianajaja kiertelee kaupungin hämäriä kapakoita ja strippariluolia — hänellä on 9,5 tuntia aikaa häipyä kaupungista. Hän on kavaltanut työnantajaltaan rahaa, paljon rahaa ja kotikaupunki on pakko jättää. Matkaan tulee kuitenkin lukuisia omituisia mutkia eikä herkeämättä lisääntyvä lumisade ainakaan paranna tilannetta. Parhaat niin kutsutut ystävätkin tuntuvat joko kaikkoavan lunta tai olevan muuten vain kadoksissa juuri tarvittaessa. Suurta osaa kirjassa esittävät myös asianajajan kengät!

Ironinen jännäri, jossa käytetään myös hyväksi kovaksikeitetyn rikoskirjallisuuden parhaita perinteitä. Tosin tässäkin on mukana myös sitä jotakin, joka sai minut lukemaan tämän, tunnetta, ajatuksia ja omalaatuisia yhteensattumia.

Tässä jälleen toimintaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita jännäreiden kavereille — mukana myös muuta ajankuvaa viehättävän rähjäiseltä 1970-luvulta. Suosittelen näistä kaikista pitäville, ei kuitenkaan mikään kertakäyttöromaani tämäkään eli lajityyppinsä laatutavaraa!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...