Anneli Kanto: Jakke ja Simo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jakke ja Simo kertoo päiväkoti-ikäisistä pojista. Näiden juttujen on perustuttava tositapahtumiin, ei aikuinen tällaisia tyhjästä keksi. Yksittäiset aukemat ovat herkullisia vilkaisuja viisi-kuusivuotiaan pojan maailmaan.

Lelupäivänä Simo toi intiaanihatun, Juho toi radio-ohjattavan auton, Jere toi robotin, Viivillä oli brätsi. Minä toin tonttunuken. Kaikki nauroivat: Hah hah haa. Vein tontun eteiseen haalarin taakse. Jere haki sen ja näytti. Hahhahhaa! Ensi viikolla lelupäivänä vien transformerin tarhaan. SILLÄ ON KONEKIVÄÄRI. SEN JALOISTA LÄHTEE NUOLIA. SEN KÄSI ON PISTIN. SE VOITTAA KAIKKI!!!

Mahtavaa. Anneli Kanto on vanginnut lapsen maailman kansien väliin hienosti. Mukana on rosoisuutta, anarkistisuutta ja tunteiden koko skaala. Jutta Kivilompolon rohkea ja räväkkä kollaasitekniikalla tehty kuvitus on sävyiltään synkkää, mutta toimii kirjassa täydellisesti.

Jakke ja Simo on vähän erilainen lastenkirja, joka erottuu selvästi massasta. Suosittelen lämpimästi, etenkin kaikkien päiväkoti-ikäisten poikien vanhemmille. Tässä kirjassa on pienen klassikon ainesta, jotain, joka kiehtoo ja erottaa vielä vuosienkin jälkeen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...