Pini Mazza Padoa-Schioppa: Jännä tiedekirja

Osta kirja itsellesi

Tee ja testaa, totea tai ylläty on Jännän tiedekirjan resepti. Siinä pienenkään lukijan ei tarvitse jäädä pelkästään katsojan rooliin, vaan hän pääsee (ja etenkin haluaa) mukaan tekemään kokeita.

Kirjan kokeet on jaeoteltu viiden eri teeman alle alkaen vedestä ja päättyen reaktioihin. Viimeksi mainittu osio onkin se, joka vaatii eniten ja niinpä ne jäivätkin väliin, sillä harvasta kodista löytyy esimerkiksi vetyperoksidia tai kuparisulfaattia.

Yksinkertainen toimii. Ne kokeet, joiden tarvikelista on lyhyt (esimerkiksi pullon huokaus ja värien kilpajuoksu) tuntuivat onnistuvan lapsen kanssa parhaiten ja tehtiin monta kertaa.

Kuvitus on hauska ja ohjeet selkeitä. Kirja innostaa yhteiseen puuhailuun lapsen kanssa ja pienellä yksinkertaistamisella siitä olisi saanut vieläkin paremman.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...