Pini Mazza Padoa-Schioppa: Jännä tiedekirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tee ja testaa, totea tai ylläty on Jännän tiedekirjan resepti. Siinä pienenkään lukijan ei tarvitse jäädä pelkästään katsojan rooliin, vaan hän pääsee (ja etenkin haluaa) mukaan tekemään kokeita.

Kirjan kokeet on jaeoteltu viiden eri teeman alle alkaen vedestä ja päättyen reaktioihin. Viimeksi mainittu osio onkin se, joka vaatii eniten ja niinpä ne jäivätkin väliin, sillä harvasta kodista löytyy esimerkiksi vetyperoksidia tai kuparisulfaattia.

Yksinkertainen toimii. Ne kokeet, joiden tarvikelista on lyhyt (esimerkiksi pullon huokaus ja värien kilpajuoksu) tuntuivat onnistuvan lapsen kanssa parhaiten ja tehtiin monta kertaa.

Kuvitus on hauska ja ohjeet selkeitä. Kirja innostaa yhteiseen puuhailuun lapsen kanssa ja pienellä yksinkertaistamisella siitä olisi saanut vieläkin paremman.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...