Andrzej Sapkowski: Järven neito

Järven neito

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Noituri-saaga päättyy viimein. Järven neito vie tarinan päätökseensä. Ciri kohtaa kirjan alussa Camelotin ritari Galahadin, itselleen vieraassa maailmassa, ja päätyy kertomaan tälle tarinansa. Siitä saadaan kirjalle uloin kehyskertomus.

Seuraava taso saadaan, kun järven neito Nimue ja tämän uusi vieras Konwiramur katselevat Geraltin ja Cirin legendasta kertovia maalauksia paljon tapahtumien jälkeen, pyrkimyksenään saada selkoa tapahtuneista. Konwiramur on lahjakas unennäkijä, joka kuvien inspiroimana näkee unta Geraltista ja Ciristä, eli toimii kehyksenä kirjailijalle, joka pääsee kertomaan katkelmia tapahtumista haluamassaan järjestyksessä.

Kirjassa roihuaa toisaalla sota Nilfgaardin ja pohjoisen valtakuntien välillä; tämän sodan käänteitä, ratkaisutaisteluja ja rauhanneuvotteluja päästään seuraamaan lähietäisyydeltä. Toisaalla Geralt ystävineen etsii yhä Ciriä, toisaalla velho Yennefer on pahan Vilgefortzin vankina ja vielä toisaalla Ciri poukkoilee ulottuvuudesta toiseen paeten kauhuja ja etsien tietä kotiin.

Järven neidossa riittää omituisia käänteitä, hienovaraista maailmanrakentelua ja osuvaa huumoria. Tyylikäs sarja saa arvoisensa lopetuksen. Loppu tämä on – se on selvä. Kirja ilmestyi alunperin jo 1999, eikä Andrzej Sapkowski ole enää Noituri-saagaa tästä jatkanut. Suomeksi on julkaisematta tietääkseni vain jotain novelleja, jotka ajoittuvat jo suomennetuissa kirjoissa esitettyjen tapahtumien sekaan.

Kaikkineen saaga on hieno ja lukemisen arvoinen aikuisen fantasiakirjallisuuden ystäville. Suunta siis kohti Viimeistä toivomusta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 196 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...