José Saramago: Jeesuksen Kristuksen Evankeliumi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja on kuin Jeesuksen elämäkerta, mutta hieman höystettynä ja vapaasti tulkittuna. Teksti on saramagomaista eli lähes yhtä pötköä, mutta silti kumman kiehtovaa lukea.

Saramago kuvaa Jeesusta ennemmin nöyränä ja avuliaana nuorena miehenä kuin ihmeidentekijänä. Toki tutut kalansaaliit ja veden viiniksi muuttaminen ovat mukana, mutta pääosassa ovat kuitenkin ihmiset. Niin, sekä Jumala ja paholainen.

Kirjan herkullista antia ovat Saramagon pienet viittaukset Jeesuksen ajoista tämän päivän elämään. Vaikka tarinassa on ulkopuolinen kertoja, niin hän pysyy kuitenkin sopivasti taka-alalla. Myös Jeesuksen, Jumalan ja paholaisen yhteinen keskusteluhetki veneessä on paljon ajatuksia herättävä.

Ilmestyessään teos herätti paljon kohua, etenkin kirjailijan kotimaassa Portugalissa. Lukiessa kannattaa kuitenkin muistaa, että kyseessä on vuonna 1991 ilmestynyt fiktiivinen romaani, eikä uusioversio raamatun tapahtumista.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...