Norman Mailer: Pojan evankeliumi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Norman Mailer kertoo kirjassaan evankeliumeista tutun tarinan Jeesuksen elämästä uudestaan – tällä kertaa Jeesuksen näkökulmasta, ilman evankelistojen liioittelua. Lähtökohta on mielenkiintoinen, muutenkin kuin uskonnollisesta näkökulmasta. Jeesuksen elämän (tapahtui se oikeasti tai ei) merkitys ei ole vähäinen.

Mailer piirtää Jeesuksesta mielenkiintoisen henkilön. Jumalan poika on täynnä ristiriitoja ja epäilyksiä omasta tehtävästään. Tarina etenee sujuvasti ja nopeasti, tuttujen tapahtumien seuratessa toisiaan.

En tiedä, voiko Pojan evankeliumia varsinaiseksi mestariteokseksi kutsua, mutta on se kuitenkin mielestäni varsinaisia evankeliumeja miellyttävämpää luettavaa. Suosittelen Jeesuksesta henkilönä kiinnostuneille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...