Mark Twain: Jenkki kuningas Arthurin hovissa

Jenkki kuningas Arthurin hovissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olisi mahtavaa matkustaa ajassa ja tehdä kaikkiin vaikutus ylivertaisilla tiedoillaan fysiikasta ja tekniikasta. Tätä ajatuksellista herkkupalaa Jenkki kuningas Arthurin hovissa sivuaa.

Pesunkestävä jenkki yhdeksänneltätoista vuosisadalta saa iskun päähänsä ja herää kuningas Arthurin ajan Englannista. Nopeasti hän näkee paikallisten olevan pikkulapsen tasolla, ja ottaa valtakunnan ohjat käsiinsä. Tarinan logiikalla kulissien takainen lennätinlaitos on helppo perustaa, mutta väestön totuttaminen saippuan käyttöön hyvin vaikeaa.

Kirja on todella hauska – Monty Pythonin tulkinta kuningas Arthurin ajasta tulee väkisinkin mieleen – joskin Twainin satiiri on välillä niin pistävää, että se on jo loukkaavaa. Humoristin tarkoitus ei aikanaan ollut vain naurattaa, vaan kritisoida aikalaistensa varauksetonta ritariaikojen ihannointia ja romantisointia.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...