Mika Waltari: Johannes Angelos

Osta kirja itsellesi

Johannes Angelos on tullut Konstantinopoliin kuolemaan. Hänellä on sovittu tapaaminen kuoleman enkelin kanssa Romanoksen portilla.

Nelikymmenvuotiaana hänen maljansa on täysi. Hän kuuluu vanhaan, kreikkalaiseen maailmaan, jonka aika on tullut kuolla. On kristittyjen vuosi 1453. Turkkilaisten sulttaani Muhammed aikoo valloittaa Konstantinopolin, ja hän tulee onnistumaan siinä. Vanhan maailman viimeisen linnoituksen kukistuessa vanhat arvot ja vanha mentaliteetti kuolee, ja koittaa uuden ihmisen aika, pedon aika.

Johannes on kasvanut latinalaiseksi, mutta hänen kreikkalainen verensä vetää hänet puolustamaan tuhoon tuomittua kaupunkia. Hän karkaa sulttaanin leiristä ja luulee voivansa tyyntyä ottamaan vastaan lopullisen kohtalonsa, mutta hänen osansa ei ole niin mutkaton kuin hän toivoo. Hän kohtaa sanomattomalla tavalla tutut silmät, ja joutuu seuraamaan tuskallisen läheltä kituvan kaupungin ruumiin yllä käytyjä epätoivoisia juonitteluja.

Johannes Angelos on rumasta miljööstään huolimatta todella kaunis ja voimakas. Salaisuuksien ja tuhon hitaasti auki kiertyvä vyyhti kestää useammankin lukukerran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...