Mika Waltari: Mikael Hakim

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässä Mikael Karvajalan jatko-osassa edeltäneestä tutut sankarit jatkavat seikkailemistaan sulttaanin valtakunnassa. Ei siis tarvitse jännittää, jäävätkö he Euroopan sotakentille tykinruokana.

Tähän ymmärtää helposti Waltarin pyrkineen Mikael Karvajalalla: Mikaelin ja Antin kääntyminen islamiin ja suosion nousut ja laskut sulttaani Solimanin hovissa ovat rattoisaa luettavaa. Mutta vaikka tarinan perusluonne on hyväntuulinen, ovat jännityksen paikat välillä riipiviä, ihmiskohtalot surullisia ja väkivaltaisia.

Waltarilla ei taida olla kirjoissaan yhtäkään tavallista (eli tasapainoista, hyväntahtoista, järkevää?) naista. Arvaapa, onko Mikaelin uusin vaimo poikkeus.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...