Mika Waltari: Mikael Hakim

Mikael Hakim

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässä Mikael Karvajalan jatko-osassa edeltäneestä tutut sankarit jatkavat seikkailemistaan sulttaanin valtakunnassa. Ei siis tarvitse jännittää, jäävätkö he Euroopan sotakentille tykinruokana.

Tähän ymmärtää helposti Waltarin pyrkineen Mikael Karvajalalla: Mikaelin ja Antin kääntyminen islamiin ja suosion nousut ja laskut sulttaani Solimanin hovissa ovat rattoisaa luettavaa. Mutta vaikka tarinan perusluonne on hyväntuulinen, ovat jännityksen paikat välillä riipiviä, ihmiskohtalot surullisia ja väkivaltaisia.

Waltarilla ei taida olla kirjoissaan yhtäkään tavallista (eli tasapainoista, hyväntahtoista, järkevää?) naista. Arvaapa, onko Mikaelin uusin vaimo poikkeus.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...