Tess Gerritsen: Joka tulella leikkii

Joka tulella leikkii

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yhdysvaltalainen kirjailija Tess Gerritsen on tullut tunnetuksi etenkin Jane Rizzolin ja Maura Islesin tutkimuksia käsittelevillä dekkareistaan, mutta Joka tulella leikkii on jotain ihan muuta – se on itsenäinen pieni trilleri säveltaiteen maailmasta.

Viulisti Julia Ansdell on shoppailemassa roomalaisessa antiikkikaupassa, kun hänen selailemansa nuottivihon välistä löytyy mielenkiintoinen pieni valssi, ja sen innoittamana hän ostaa koko ylihintaisen vihon. Kotona Yhdysvalloissa, jossa Julialla on kolmevuotias Lily-­tytär, kappale herättääkin odottamattomia reaktioita: Julian soittaessa sitä Lily vahingoittaa ensin perheen kissaa ja sitten Juliaa itseään. Pientä Lilyä aletaan kuljettaa psykiatrisiin tutkimuksiin, ja Julia epäilee jo omaakin mielenterveyttään, mutta sitten hän alkaa seurata kappaleen jälkiä kauas Venetsiaan toisen maailmansodan aikoihin.

Joka tulella leikkii sisältää siis jonkin verran kauhun ja yliluonnollisen tarinan aineksia, samoin ei-niin-­kovin­omaperäistä holokaustikerrontaa. Kaikelle löytyy kuitenkin selitys – johon en itse asiassa ollut oikein tyytyväinen – ja tarina saadaan sulkeutumaan jotenkuten. Tästä nuivahkosta arvostelusta voisi tietysti päätellä, etten pitänyt koko kirjasta, mutta olihan se omalla tavallaan koukuttavaa luettavaa ja välipaladekkarina puolustaa paikkaansa hyvinkin.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...