Tess Gerritsen: Joka tulella leikkii

Osta kirja itsellesi

Yhdysvaltalainen kirjailija Tess Gerritsen on tullut tunnetuksi etenkin Jane Rizzolin ja Maura Islesin tutkimuksia käsittelevillä dekkareillaan, mutta Joka tulella leikkii on jotain ihan muuta – se on itsenäinen pieni trilleri säveltaiteen maailmasta.

Viulisti Julia Ansdell on shoppailemassa roomalaisessa antiikkikaupassa, kun hänen selailemansa nuottivihon välistä löytyy mielenkiintoinen pieni valssi, ja sen innoittamana hän ostaa koko ylihintaisen vihon. Kotona Yhdysvalloissa, jossa Julialla on kolmevuotias Lily-­tytär, kappale herättääkin odottamattomia reaktioita: Julian soittaessa sitä Lily vahingoittaa ensin perheen kissaa ja sitten Juliaa itseään. Pientä Lilyä aletaan kuljettaa psykiatrisiin tutkimuksiin, ja Julia epäilee jo omaakin mielenterveyttään, mutta sitten hän alkaa seurata kappaleen jälkiä kauas Venetsiaan toisen maailmansodan aikoihin.

Joka tulella leikkii sisältää siis jonkin verran kauhun ja yliluonnollisen tarinan aineksia, samoin ei-niin-­kovin­omaperäistä holokaustikerrontaa. Kaikelle löytyy kuitenkin selitys – johon en itse asiassa ollut oikein tyytyväinen – ja tarina saadaan sulkeutumaan jotenkuten. Tästä nuivahkosta arvostelusta voisi tietysti päätellä, etten pitänyt koko kirjasta, mutta olihan se omalla tavallaan koukuttavaa luettavaa ja välipaladekkarina puolustaa paikkaansa hyvinkin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...