Jessica Almenäs ja Lovisa Sandström: Jokanaisen juoksukirja

Jokanaisen juoksukirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jokanaisen juoksukirja on nimensä mukaisesti opas naisille, jotka haluavat lisää syvyyttä ja tehoa juoksemiseen. Teoksen kirjoittajat ovat ruotsalaisia. Jessica Almenäs on tv-juontaja ja maratoonari. Lovisa Sandström puolestaan on tv-esiintyjä, joka kirjoittaa Ruotsissa suosittua urheilu- ja harjoitusblogia.

Kirjan sisältö on jaettu osioihin, jotka käsittelevät eri matkojen harjoitusohjelmia, voimaharjoittelua, juoksutekniikkaa, juoksuvarusteita, oikeaa ruokavaliota, juoksijan tyypillisimpiä vaivoja, valmistautumista kilpailuihin sekä treenaamista raskaana ja synnytyksen jälkeen. Kirjan ulkoasu, erityisesti paksut pinkit otsikot tekevät kirjasta energisen oloisen, ja kirjaa on vaivatonta ja nopeaa lukea. Usein tärkeimmät asiat on tekstissä korostettu ja laitettu oppikirjamaisesti värilaatikoihin. Kuvituksena kirjassa on Almenäsin ja Sandströmin treenikuvia. Lukijalle ei ainakaan jää epäselväksi, miten hyväntuulisen mielen ja terveen ihmiskehon juoksuharrastuksella voi saavuttaa.

Jokanaisen juoksukirja ei silti ole ulkonäkökeskeinen tai pinnallinen opus, vaikka sporttisista valokuvista voisi muuta päätelläkin. Jokaisesta luvusta paistaa läpi kirjoittajien järkevä asenne urheiluun. Juokseminen ei saa olla oman kehonsa rääkkäämistä ja itsensä rankaisua, oli juoksijan tavoitteena sitten kunnon nostatus tai laihdutus. Motivaatio urheiluun ja ennen kaikkea urheilevaan elämäntapaan syntyy pitkäjännitteisen harjoittelun kautta. Myös ruokavalioon löysin yhden järkevimmistä neuvoista ikinä: älä syö ruokaa, jonka sisältöä et pysty kuvailemaan yhdellä sanalla.

Lukija edustan tavallista jokanaista, jonka tavoitteena olisi pystyä juoksemaan edes kymmenen kilometriä. Tästä näkökulmasta  yksityiskohtaiset treeni- ja kunto-ohjelmat ovat Jokanaisen juoksukirjan parasta antia. Jossain luvuissa asioita kuitenkin käsitellään  aika yleisluontoisesti. Esimerkiksi juoksutekniikkaa koskevassa luvussa olisi voinut olla tekstin rinnalla havainnollisempia kuvia tai piirroksia rotaatiosta ja oikeanlaisesta juoksuasennosta. Kirjassa on välillä myös lyhyempiä lukuja kirjoittajien omista kilpailukokemuksista, ruokavaliosta ja lempiurheiluvaatteista. Nämä tekstit eivät tuntuneet kovin kiinnostavilta tai oleellisiltakaan suhteessa kirjan muuhun asiapainotteiseen sisältöön.

Suosittelen kirjaa kaikille niille, jotka haluavat perustietopaketin juoksemisesta sekä kaipaavat  harjoittelurunkoa omaan juoksemiseensa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...