Susanna Clarke: Jonathan Strange & herra Norrell

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kauden hittiteos kertoo kahdesta maagikosta, jotka ottavat elämäntehtäväkseen palauttaa taikuuden Englantiin. Strange ja Norrell ovat ihmisinä kuin magneetin navat, joten kolhuitta ei selvitä.

Jonathan Clarke sijoittaa fantastisen, mutta uskottavan tarinansa 1800-luvun alkuun ja luo maagikoille rikkaan ympäristön. Clarke kietoo tarinan alaviitteisiin, keksittyihin kirjallisuusviittauksiin ja täysin asiaanliittymättömiin anekdootteihin.

Omalla kohdallani kirjan juoni ei ollut välttämättä se pääasia. Tarina eteni paikoin vähän turhan hitaasti, mutta se ei haitannut, kun kirjan maailmassa oli niin paljon ihmeteltävää. Loppua kohden tapahtumat tiivistyivät hyvin ja oikeastaan vasta viimeisillä sivuilla innostuin ahmimaan. Kirja ei siis sovi välttämättä aivan kärsimättömimmille lukijoille.

Englanninkielinen teos oli kauniisti kirjoitettu, suomennoskin vaikutti vilkuilun perusteella oikein hyvältä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 299 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...