Susanna Clarke: Jonathan Strange & herra Norrell

Osta kirja itsellesi

Kauden hittiteos kertoo kahdesta maagikosta, jotka ottavat elämäntehtäväkseen palauttaa taikuuden Englantiin. Strange ja Norrell ovat ihmisinä kuin magneetin navat, joten kolhuitta ei selvitä.

Clarke sijoittaa fantastisen, mutta uskottavan tarinansa 1800-luvun alkuun ja luo maagikoille rikkaan ympäristön. Clarke kietoo tarinan alaviitteisiin, keksittyihin kirjallisuusviittauksiin ja täysin asiaanliittymättömiin anekdootteihin.

Omalla kohdallani kirjan juoni ei ollut välttämättä se pääasia. Tarina eteni paikoin vähän turhan hitaasti, mutta se ei haitannut, kun kirjan maailmassa oli niin paljon ihmeteltävää. Loppua kohden tapahtumat tiivistyivät hyvin ja oikeastaan vasta viimeisillä sivuilla innostuin ahmimaan. Kirja ei siis sovi välttämättä aivan kärsimättömimmille lukijoille.

Englanninkielinen teos oli kauniisti kirjoitettu, suomennoskin vaikutti vilkuilun perusteella oikein hyvältä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...