Arundhati Roy: Joutavuuksien jumala

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joutavuuksien jumala on haastava, mutta hieno kirja. Kerronta hyppää ajallisesti koko ajan nykyisestä menneen kautta tulevaan ja päinvastoin. Siitä huolimatta paketti pysyy upeasti kasassa ja pienet vihjeet johonkin myöhemmin kerrottavaan tapahtumaan toimivat.

Kirja kertoo intialaisesta perheyhteisöstä, jossa päähenkilöinä ovat kovaonniset, mutta erittäin sympaattiset kaksoset Estha ja Rahel. Intialaiseen kulttuuriin kuuluvat luokkaerot tulevat hyvinkin karulla tavalla esiin, mutta kerronta ei syyllistä silti ketään. Korkeintaan koko yhteiskunnan.

Kieli on runsasta ja paikoittain runollisen leikittelevää. Alkuperäisteokseen perehtymättä tekisi mieli sanoa, että suomentaja Hanna Tarkka on onnistunut todella hyvin. Monipuolista ja loistavaa kirjallisuutta.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...