Kari Hotakainen: Jumalan sana

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yritin lukea Hotakaisen Jumalan sanaa sillä lailla säästäväisesti, ettei heti loppuisi, mutta kun sille antoi pikkusormen, se vei koko käden!

Jumalan sana kertoo yhdestä päivästä. Suuren konsernin pääjohtaja herra Hopeaniemi on lupautunut tv:n suoraan lähetykseen ja lähtee sinne Lapista autolla. Autonkuljettaja Armas hoitaa kuljetuksen Jaguaarilla. Lisää henkilöitä on saatu mukaan, kun Jukka Hopeaniemen isä puhuu haudan takaa. Uljas Hopeaniemi on kertonut asiansa nauhoittamalla ne jälkeen jääneille kuultavaksi. Kesken matkaa kuvioihin tulee Tapsa, tieltä poimittu. Lisäksi taustalla on Saara, autonkuljettajan tytär, ja tv:stä tuottaja ja haastattelija.

Yhden päivän romaani oli hengästyttävän upea. Pidän erityisesti Hotakaisen tyylistä päästä vauhtiin niin, että lukija ei ehdi välillä edes vetää henkeä, sillä hetkellisesti virkkeet ovat aivan mahtavan pitkiä. Loistavaa tykitystä, tekee mieli lukea monia kohtaan uudestaan.

Parhaiten henkilöistä mieleen jäi Uljas Hopeaniemi, jota olisin “kuunnellut” enemmänkin. Asioista se, että jos ihminen on rikas, onko se syy tehdä siitä jotenkin “rikollinen”, jos on omalla työllään rikastunut. Toisena se, että miksi sodan käynyt mies juo, “Sellaiseen päähän on kaadettava pehmentäviä nesteitä, sillä tavalla kömpii muutama peikko edes hetkeksi korvista…”

Tämä kirja oli elämys!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 239 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...