Marjo Niemi: Juostu maa

Juostu maa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Juostu maa on ihana kirja, kaikin tavoin.

Pidin tavattomasti teoksen tyylistä. Kun luin 10-vuotiaan pikkutyttö Syksyn mietteitä ja liikkeitä, palautui oma lapsuus mieleeni. Se oma pikkutytön elämä, kun aikuiset aliarvioivat, se vaan oli jotenkin niin tuttua. Kirjassa kuvataan pienen Syksy-tytön tuntoja milloin mistäkin asiasta, pelkoja ja muita ajatuksia. Kun on perheessä jotenkin ulkopuolinen, vanhempien riitojen seuraaja.

Vastaavasti on Kalevi, vanhempi mies, jonka mietteitä joka toinen kappale on. Vanhenevan miehen ajatuksia elämästä ja siitä mitä on ollut ja mitä on nyt. Mies, joka aivan kuin kokisi kaiken jo olevan ohi, tarkkailee, muistelee ja on jollain lailla hyvin viisas ja kiltti. Kun hän tapaa Syksyn, hän haluaa olla tytölle, pelokkaalle lapselle ystävällinen.

Kirja on todella kauniisti kirjoitettu. Teksti on sana sanalta herkullista luettavaa, se tulee lähelle ja pistää ajattelemaan. Tarkkailemaan, itseään ja ympäristöä.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...