Jukka Niskanen: Käärmeen kehto

Osta kirja itsellesi

Tekijän edellisten jännäreiden sankari, jäyhä ja ronski Jake Klein, saa jälleen tehtävän. Hänen on noudettava Singaporesta siellä kuolleen naisen ruumis kotomaahan. Miehen mielestä tieto naisen tapaturmaisesta kuolemasta ei pidä paikkaansa, joten murhatutkinta tästä tulee. Äkkiä Joensuusta kotoisin oleva poliisi huomaakin olevansa mukana kansainvälisessä rikostutkimuksessa sekä ympäristöaktivistien toiminnassa. Kyse ei olekaan ihan mistä tahansa, vaan suunnitelmissa on pyyhkiä maapallon päältä pois se kaikkein pahin — ihminen! Keinona on äärimmäisin paha… Ekokatastrofi uhkaa ainakin yhtä suurkaupunkia, ekoterroristien suunnitelmat ehkä koko maailmaa.

Mukana on paljon pikkutietoa, joka on tyypillistä tekijän aikaisemmillekin kirjoille. Myös matkustaminen on tärkeää ja sankarikin reissaa maasta toiseen suvereenisti ja lukija tutustuu eksoottisen Singaporen lisäksi myös lähempiin EU-maihin. Kerronta on kuitenkin sujuvaa, eli oikeatkaan tiedot eivät lisää lukijalle suinkaan tuskaa. Korkeintaan tuottavat iloa, kun huomaa jonkin asian olevan todellakin kohdallansa. Tietoa tulee muutenkin kirjan mukana melkoisesti eri asioista, aivan huomaamatta.

Kiinnostava jännäri, jossa toiminta etenee ripeästi. Jännitys säilyy kuitenkin tapahtumien pyörteissä, jos lukija vain malttaa itse olla harppomatta eteenpäin. Jake Kleinille itselleen kohtalo näyttää jälleen ikävät puolensa ja tapahtumat muuttuvat dramaattisiksi, jopa traagisiksi.

Saavatko pahikset palkkansa? Pelastuuko maailma? Ketkä jäävät henkiin? Se selviää vain lukemalla… Toiminnallisten, vauhdikkaiden ja vaaraa tihkuvien jännäreiden ystäville tämä on varma valinta. Ehkä myös ekologiasta kiinnostuneet löytävät tästä kiinnostavan yhdistelmän jännäriä ja ympäristöasiaa.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Mitkä ihmeen singaleesit joista Jukka Niskanen jatkuvasti puhuu? Singaleesit asuvat Sri Lankassa, heitä asuu siirtolaisina euroopassa ja Yhdysvalloissa, jokunen voi asua Singaporessakin, mutta eivät muodosta edes merkittävää vähemmistöä. Enemmistön muodostavat kiinalaiset, seuraavaksi alkuperäiset asukkaat malajit, tamilit sekä muut intialaiset, ja vähemmistöinä arabeja, juutalaisia, thaimaalaisia sekä japanilaisia. Väärä kansallisuus pistää kirjassa jatkuvasti silmään ja häiritsee lukemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.