Elizabeth Strout: Kaikki on mahdollista

Kaikki on mahdollista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tutustuimme köyhistä oloista ponnistaneeseen kirjailija Lucy Bartoniin teoksessa Nimeni on Lucy Barton. Nyt pääsemme palaamaan Bartonin elämän pariin, kun novellikokoelma tai episodiromaani Kaikki on mahdollista vie meidät Amgashiin, Illinoisiin, Bartonin kotiseuduille.

Kirja koostuu yksittäisistä tarinoista, jotka kertovat Amgashin asukkaista, näiden keskinäisistä suhteista ja kyllähän se Lucy Bartonkin monesti mainitaan. Novellikokoelmaa osuvammin tätä pitänee kutsua episodi­romaaniksi, vaikka ei tässä oikein koko kirjan kattavaa draaman kaarta synnykään. Kokonaisuus on kuitenkin yhdenmukaisempi kuin novelli­kokoelmissa yleensä.

Tarinat ovat enimmäkseen vähän surumielisiä. Amgash on aika köyhä pikku­kaupunki, monilla sen asukkaista on elämässään kaikenlaista pientä tragediaa ja vastoinkäymistä, myös parempiosaisilla.

Elizabeth Strout kirjoittaa kuten aikaisemminkin: teksti on selkeää, yksin­kertaista ja soljuvaa. Henkilöitä kuvataan taitavasti, tunnelmia rakennellaan taiten ja suomentaja Kristiina Rikman on tehnyt hyvää työtä kääntäessään Stroutin taidokasta tekstiä suomeksi.

Kevyesti suosittelisin, että luet Nimeni on Lucy Bartonin ensin, mutta jos nyt satut lukemaan tämän ensin, suurta vahinkoa ei tapahdu – toimii kaksikko näinkin päin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...