Elizabeth Strout: Kaikki on mahdollista

Kaikki on mahdollista

Osta kirja itsellesi

Tutustuimme köyhistä oloista ponnistaneeseen kirjailija Lucy Bartoniin teoksessa Nimeni on Lucy Barton. Nyt pääsemme palaamaan Bartonin elämän pariin, kun novellikokoelma tai episodiromaani Kaikki on mahdollista vie meidät Amgashiin, Illinoisiin, Bartonin kotiseuduille.

Kirja koostuu yksittäisistä tarinoista, jotka kertovat Amgashin asukkaista, näiden keskinäisistä suhteista ja kyllähän se Lucy Bartonkin monesti mainitaan. Novellikokoelmaa osuvammin tätä pitänee kutsua episodiromaaniksi, vaikka ei tässä oikein koko kirjan kattavaa draaman kaarta synnykään. Kokonaisuus on kuitenkin yhdenmukaisempi kuin novellikokoelmissa yleensä.

Tarinat ovat enimmäkseen vähän surumielisiä. Amgash on aika köyhä pikkukaupunki, monilla sen asukkaista on elämässään kaikenlaista pientä tragediaa ja vastoinkäymistä, myös parempiosaisilla.

Elizabeth Strout kirjoittaa kuten aikaisemminkin: teksti on selkeää, yksinkertaista ja soljuvaa. Henkilöitä kuvataan taitavasti, tunnelmia rakennellaan taiten ja suomentaja Kristiina Rikman on tehnyt hyvää työtä kääntäessään Stroutin taidokasta tekstiä suomeksi.

Kevyesti suosittelisin, että luet Nimeni on Lucy Bartonin ensin, mutta jos nyt satut lukemaan tämän ensin, suurta vahinkoa ei tapahdu – toimii kaksikko näinkin päin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...