Megan K. Stack: Kaikki tässä kylässä valehtelevat

Osta kirja itsellesi

Alaotsikoltaan Naisreportterina maailman sotanäyttämöillä.

Vain pari viikkoa WTC-iskujen jälkeen Los Angeles Times -sanomalehden ulkomaankirjeenvaihtaja, tuolloin 25-vuotias Megan Stack, lähetetään Afganistaniin ja Pakistaniin. Hän raportoi sodan jalkoihin jääneiden siviilien ahdingosta ja yrittää saada selkoa siitä, kuka on liittoutunut kenen kanssa ja ketä vastaan. Asia kun ei olekaan ehkä niin itsestäänselvyys kuin siitä on uutisoitu.

Toimittajan matka jatkuu Irakiin ja Libanoniin sekä moniin muihin sodan ja väkivallan tuhoamiin maihin. Tämä on hänen kuvauksensa niistä seitsemästä vuodesta, jotka hän vietti raportoiden terrorismin vastaisesta sodasta, jota Yhdysvallat käy radikaalia islamia vastaan. Kirja on myös dokumentti muslimivaltioiden fundamentalismista 2000-luvulla.

Stack huomaa pian, että epämääräinen lupaus vapaudesta ja demokratiasta lunastetaan liian kovalla hinnalla. Kulkiessaan sotanäyttämöltä toiselle hän tapaa yhteisöjä ja ihmisiä, joiden elämä on lopullisesti sodan leimaama. Matkan varrelle mahtuu paljon unohtumattomia kohtauksia ja kohtaamisia. Mitä pidemmälle raportti etenee, sitä selvemmäksi käy, että länsimaisten poliitikkojen saarnaamat tavoitteet vapaista vaaleista, naisten aseman parantamisesta, turvallisuudesta ja demokratiasta karkaavat yhä kauemmas. Tässä sodassa jokaisella on oma totuutensa ja se on kaikilla erilainen!

Kirja on raportinomaisuudestaan huolimatta koskettava kuvaus siviiliväestön kärsimyksistä, tiettyjen länsimaiden poliitikkojen ja tiedotusvälineiden suoranaisesta valehtelusta sekä rankasta työstä sotanäyttämöillä – jopa oman hengen uhalla. Useimmiten hän pääsee haastattelemaan nimenomaan tavallisia, sodasta kärsineitä ihmisiä: uhreja, naisia ja lapsia. Mielestäni tämä on eräs parhaita sotakirjeenvaihtajan raportteja, ihmettelen jopa, että se on uskallettu julkistaa tällaisenaan eli suosittelen kaikille, jotka ovat kiinnostuneet maailman tapahtumista varsinaisen julkisivun ja mediamyllytyksen takana.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...