Katariina Hakaniemi: Kaksi kotia : 17 tarinaa elämästä vanhempien eron jälkeen

Kaksi kotia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaksi kotia käsittää 17 tarinaa elämästä vanhempien eron jälkeen. Se on eräänlainen jatkumo tekijän edelliselle kirjalle Tahdoin, jossa oli 17 erilaista erotarinaa eronneiden näkökulmasta.

Kaksi kotia on herkkä, surullinen ja toiveikas kirja. Jokainen tarina on hyvin erilainen, vaikka joitakin yhtäläisyyksiä onkin. Teos kertoo napakasti siitä, millaisia tunteita lapsissa herää, kun heidän vanhempansa eroavat.

Kaikki 17 kertojaa ovat eri ikäisiä. Nuorin on 13-vuotias ja vanhin 57-vuotias. Jokaisella heistä on oma erilainen kokemus vanhempiensa erosta. On riitaa, tappelua ja väkivaltaa, mutta on myös toivoa ja selviytymisiä. On kerrottu siitä, miten vanhempien ero on vaikuttanut omaan parisuhteeseen.

Katariina Hakaniemi kertoo hyvin kiteyttäen kaikki tarinat, lyhyillä kappaleilla. Teos on äärimmäisen helppo lukea ja kaikesta huolimatta hyvin toiveikas. Toivoisin tätä kirjaa kaikkien luettavaksi, ihan vaikka sen takia, että kun ollaan aikuisia, niin voitaisiin olla niinkin aikuisia, ettei annettaisi lasten kärsiä. Useimmiten juuri he ovat syyttömiä. Niin ja lapsilla on ihan hyviä neuvojakin. Niistä voisi ottaa vaarin, kuten, että mieluummin ero, kuin jatkuva riitely.

Kaksi kotia on kirja, jonka lukee yhdeltä istumalta, mutta se jää mieleen paljon pidemmäksi aikaa!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...