Katariina Hakaniemi: Kaksi kotia : 17 tarinaa elämästä vanhempien eron jälkeen

Osta kirja itsellesi

Kaksi kotia käsittää 17 tarinaa elämästä vanhempien eron jälkeen. Se on eräänlainen jatkumo tekijän edelliselle kirjalle Tahdoin, jossa oli 17 erilaista erotarinaa eronneiden näkökulmasta.

Kaksi kotia on herkkä, surullinen ja toiveikas kirja. Jokainen tarina on hyvin erilainen, vaikka joitakin yhtäläisyyksiä onkin. Teos kertoo napakasti siitä, millaisia tunteita lapsissa herää, kun heidän vanhempansa eroavat.

Kaikki 17 kertojaa ovat eri ikäisiä. Nuorin on 13-vuotias ja vanhin 57-vuotias. Jokaisella heistä on oma erilainen kokemus vanhempiensa erosta. On riitaa, tappelua ja väkivaltaa, mutta on myös toivoa ja selviytymisiä. On kerrottu siitä, miten vanhempien ero on vaikuttanut omaan parisuhteeseen.

Katariina Hakaniemi kertoo hyvin kiteyttäen kaikki tarinat, lyhyillä kappaleilla. Teos on äärimmäisen helppo lukea ja kaikesta huolimatta hyvin toiveikas. Toivoisin tätä kirjaa kaikkien luettavaksi, ihan vaikka sen takia, että kun ollaan aikuisia, niin voitaisiin olla niinkin aikuisia, ettei annettaisi lasten kärsiä. Useimmiten juuri he ovat syyttömiä. Niin ja lapsilla on ihan hyviä neuvojakin. Niistä voisi ottaa vaarin, kuten, että mieluummin ero, kuin jatkuva riitely.

Kaksi kotia on kirja, jonka lukee yhdeltä istumalta, mutta se jää mieleen paljon pidemmäksi aikaa!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...