Dan Simmons: Kalin laulu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Monet kirjat toimivat matkailumainoksina kaupungeille, joihin ne sijoittuvat. Kalin laulun kohdalla tilanne on toinen: voisi kuvitella Dan Simmonsin kirjoittaneen kirjan, jotta kukaan ei edes harkitsisi Kalkuttaan matkustamista. Kaupungista ja Intiasta yleisemminkin annetaan varsin negatiivinen kuva.

Kirjan päähenkilön on Kalkuttaan kuitenkin matkustettava, tehtävään hankkia kadonneeksi luullun intialaisrunoilijan uusi käsikirjoitus ja mahdollisuuksien mukaan olisi myös tavattava itse runoilija. Asiat eivät luonnollisestikaan mene lähellekään niin kuin pitäisi, ja pelon- ja jännityksentäyteisiä hetkiä on luvassa.

Simmons maalaa Kalkutasta vaikuttavaa kuvaa, joka ei, kuten sanottua, positiivisuudellaan loista. En tiedä, kuinka totuudenmukainen Simmonsin Kalkutta on, mutta eipä tee mieli lähteä tarkistamaankaan. Kirjassa on tavoitettu oivallisen painajaismainen tunnelma.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...