Dan Simmons: Kalin laulu

Osta kirja itsellesi

Monet kirjat toimivat matkailumainoksina kaupungeille, joihin ne sijoittuvat. Kalin laulun kohdalla tilanne on toinen: voisi kuvitella Dan Simmonsin kirjoittaneen kirjan, jotta kukaan ei edes harkitsisi Kalkuttaan matkustamista. Kaupungista ja Intiasta yleisemminkin annetaan varsin negatiivinen kuva.

Kirjan päähenkilön on Kalkuttaan kuitenkin matkustettava, tehtävään hankkia kadonneeksi luullun intialaisrunoilijan uusi käsikirjoitus ja mahdollisuuksien mukaan olisi myös tavattava itse runoilija. Asiat eivät luonnollisestikaan mene lähellekään niin kuin pitäisi, ja pelon- ja jännityksentäyteisiä hetkiä on luvassa.

Simmons maalaa Kalkutasta vaikuttavaa kuvaa, joka ei, kuten sanottua, positiivisuudellaan loista. En tiedä, kuinka totuudenmukainen Simmonsin Kalkutta on, mutta eipä tee mieli lähteä tarkistamaankaan. Kirjassa on tavoitettu oivallisen painajaismainen tunnelma.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...