Marja Lappalainen ja Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto : Ketun oma kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kettu on Kamalan luonnon eläimistä ehdottomasti pöhköin. Se on aina juoksemassa eteenpäin ilman määränpäätä ja onnistuu miettimään asioita samaan aikaan hyvin filosofisesti. Hän on surullinen, kun asiat ovat hyvin ja iloinen, kun asiat ovat huonosti. Tähän syynä se, että huonot ajat ovat jännittävämpiä kuin hyvät. Sarjan hahmoista kettu lienee useimpien suosikki, sillä hän on aina ilmestyessään tapahtumien keskipisteenä.

Ketun omaan kirjaan on koottu lähes sata sivua sarjakuvan alkuajoista nykypäivään. Kettu hahmona sai luonteensa varsin aikaisin, eikä hahmon kehityksessä voi sanoa olevan kaksisesti edistystä. Se on muutaman ensimmäisen stripin jälkeen sama tolvana kuin nykypäivänäkin.

Ketun oma kirjaa ei voi suositella varauksetta. Kun Kamala luonto -sarjakuvasta pudotetaan pois ne sarjakuvastripit, joissa keskipisteessä on joku muu kuin Kettu, muuttuu sarjakuva välittömästi itseään toistavaksi. Siinä missä tavallisesti sarjakuva onnistuu jonglööräämään huomiolla, kettu on suhteellisen yksiulotteinen hahmo. Suoraan sanottuna sarjakuva ei pääse oikeuksiinsa.

Myöskin sarjakuvaa tiukasti seuraavalle kokoelma voi olla pettymys. Kokoelman stripit kun ovat julkaistu aiemmin ja näin ollen kirjan sisältö löytynee muista albumeista. Yksittäiset stripit ovat tietysti hauskoja, mutta minä hyppäisin sarjan pariin jostain toisesta albumista. Innokkaalle hahmon fanille kirja on toki varmasti mieleen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...