Jukka Parkkinen: Karhukirjeitä Karhumäestä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Otson Amalia-täti voitti vahingossa maailmanympärysmatkan – yhdensuuntaisen tosin – mutta eihän hän sellaiselle voi lähteä, siinähän menisi pää pyörälle. Meidän lukijoiden onneksi Amalia lähettää matkaan Otson vanhemmat, joten Otson on taas majoituttava muutamaksi viikoksi tädin hoteisiin Karhumäkeen.

Karhukirjeitä Karhumäestä koostuu 20 muutaman sivun mittaisesta kirjeestä. Otso kirjoittelee kirjeitä kotipuoleen ystävälleen Karvoselle, ja kerrottavaa riittää. Kuten muissakin Jukka Parkkisen Karhukirjeissä, myös tässä kirjasarjan toisessa osassa meno on huiman hauskaa. Kirjeet ovat sanastoltaan rikkaita ja juoniltaan mainioita, ja niiden parissa viihtyy niin lapsi kuin aikuinenkin.

Lapselle hauskinta ovat moninaiset ihmeelliset kommellukset, joihin Otso ja Amalia sekä Amalian sulhanen konstaapeli Oiva Karhunen kerta toisensa jälkeen joutuvat. (Moneenkohan kertaan muuten Amalia-täti ja Oiva Karhunen sarjan mittaan kihlautuvat ja purkavat kihlauksensa? Melkein alkavat jo tulla Bertie Woosterin toilailut mieleen.) Aikuisempaan makuun ovat sitten Jukka Parkkisen harrastamat sanaleikit ja kaksoismerkitykset, jotka pienimmiltä sadunkuluttajilta toki ujeltavat korkealta ja kovaa ohi. Mutta toisaalta, jos aikuinen viihtyy kirjan ääressä, viihtyy myös lapsi. Parkkinen tekee satuhetken helpoksi.

Meidän perheessämme Jukka Parkkisen Karhukirjeet ovat vakiintuneet pitkien automatkojen kuuntelukalustoon. Äänikirjan lukijana on verraton Juho Milonoff. Suosittelen kokeilemaan myös audioformaattia!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Kyllä! Karhukirjeet ovat todella hauskoja. Ja erittäin hyviä myös äänikirjoina. Juho Milonoff on loistava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...