Spencer Quinn: Karvat pystyssä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Älykäs teinityttö katoaa kahdesti muutaman päivän sisällä. Tytön vanhemmat ovat eronneet joitakin vuosia aiemmin, joten poliisin mielestä kyse on ihan normaalista teini-iän kipuilusta. Tytön äiti ei tätä kuitenkaan usko, vaan hän palkkaa yksityisetsivä Bernie Littlen avukseen. Kun Bernien palkkaa, saa kaveriksi myös Chetin, viime hetkellä tutkintonsa reputtaneen poliisikoiran, joka onkin Spencer Quinnin Karvat pystyssä -dekkarin kertoja ja todellinen päähenkilö.

Tutkimukset eivät etene ilman vastoinkäymisiä. Tytön todellisesta sieppauksesta ei ole todisteita, varsinkaan kun lunnasvaatimusta ei kuulu. Lopulta vanhemmat käskevät Bernietä lopettamaan tapauksen tutkinnan, mutta Chet ja Bernie tietävät, että pelissä on kovemmat panokset. Nämä nuuskijat eivät aio antaa helpolla periksi.

Karvat pystyssä on toden totta melko epätavallinen dekkari. Kun kertojana on koira, kiinnittyy huomio tietenkin koko lailla erilaisiin asioihin kuin yleensä. Chet ei jaksa aina kuunnella kaikkia Bernien käymiä keskusteluja, jolloin lukijaltakin tietenkin jää informaatiota saamatta. Sen sijaan lukijaa hemmotellaan erilaisilla muistikuvilla herkkupaloista, hajuaistimuksista ja muista koiruuksista. Tarinan langat pysyvät kuitenkin hyvin Chetin tassuissa loppuun asti. Kun mukana on vähän seikkailua, muutamia vaaratilanteita ja ripaus romantiikkaakin, on kasassa sen verran hyvä teos, että Kirjavinkkien Rikoksen ABC on saanut jälleen uuden jäsenen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 268 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...