Silja Sillanpää: Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi

Osta kirja itsellesi

Telkkarista tuttu Katti Matikainen seikkailee myös kirjoissa. Tässä kirjassa Katti kiertelee ympäri Suomea Mummun ja humppakerhon kanssa. Matkan varrella Katti kohtaa monenlaisia seikkailuja, hänellä kun on taipumusta sekaantua kaikenlaisiin asioihin, jotka eivät Katille oikeastaan varsinaisesti kuulu. Tästä seuraa paitsi huumoria, myös paljon opettavaisia hetkiä. Tässä suhteessa kirja on samalla tapaa sivistävä kuin TV-sarjakin.

Tarinat ovat sopivan mittaisia luettavaksi vaikka iltasatuina. Ne ovat kieliasultaan mukavan soljuvia ja miellyttäviä lukea — matkanjohtaja Laila Reilalan kielensolmivaa nimeä lukuunottamatta — ja mukana on hieman kuvitustakin, vaikka piirretty Katti ei olekaan aivan yhtä mainio ilmestys kuin telkkari-Katti.

Kaikinpuolin mainio ja opettavainen lastenkirja, siis, ja kenties tämä kannustaa kotimaanmatkailuunkin, sen verran kattavasti ja hauskasti kotimaatamme kirjassa esitellään.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.