Silja Sillanpää: Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Telkkarista tuttu Katti Matikainen seikkailee myös kirjoissa. Tässä kirjassa Katti kiertelee ympäri Suomea Mummun ja humppakerhon kanssa. Matkan varrella Katti kohtaa monenlaisia seikkailuja, hänellä kun on taipumusta sekaantua kaikenlaisiin asioihin, jotka eivät Katille oikeastaan varsinaisesti kuulu. Tästä seuraa paitsi huumoria, myös paljon opettavaisia hetkiä. Tässä suhteessa kirja on samalla tapaa sivistävä kuin TV-sarjakin.

Tarinat ovat sopivan mittaisia luettavaksi vaikka iltasatuina. Ne ovat kieliasultaan mukavan soljuvia ja miellyttäviä lukea — matkanjohtaja Laila Reilalan kielensolmivaa nimeä lukuunottamatta — ja mukana on hieman kuvitustakin, vaikka piirretty Katti ei olekaan aivan yhtä mainio ilmestys kuin telkkari-Katti.

Kaikinpuolin mainio ja opettavainen lastenkirja, siis, ja kenties tämä kannustaa kotimaanmatkailuunkin, sen verran kattavasti ja hauskasti kotimaatamme kirjassa esitellään.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 236 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...