Annukka Kiuru ja Sirkku Linnea: Tonttu Toljanteri ja joulupukin salainen tehtävä

Tonttu Toljanteri ja joulupukin salainen tehtävä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Monien aikuisten ja lasten suosikkitonttu, Toljanteri, seikkailee nyt television sijasta kirjassa. Tonttu Toljanteri ja joulupukin salainen tehtävä on joulukalenterimainen kirja, jokaiselle päivälle löytyy oma lukunsa.

Televisiossa vuonna 2013 esitetty Tonttu Toljanteri tonttujen tonttuna -tarina on päätynyt kansien väliin hieman toisen nimisenä mutta tarina on sama. Heti alkuun tuntuikin siltä, että olen tämän joskus aiemmin jossain nähnyt ja pienen etsiskelyn jälkeen löysin etsimäni ja näinhän se tosiaan on. Siitä huolimatta, että monelle tarina voi olla tuttu, oli kirjaa mukavan jännittävä lukea, vaikka en sitä nyt joulukuussa lukenutkaan.

Mikä se joulupukin salainen tehtävä sitten on? No, Toljanteri tuttuun tapaansa menee vahingossa möläyttämään asioita joiden seurauksena itse tonttujen tonttu joutuu piirtämään itselleen uuden salaisen kartan. Sillä aikaa kun tonttujen tonttu on tärkeissä tehtävissään, tuuraa Toljanteri häntä olemalla tonttujen tonttu. Miksi kummassa joulupukin kontti täyttyy niin hitaasti vaikka jouluaatto lähestyy koko ajan? Tarinassa sattuu ja tapahtuu, mutta aina lopputulos on kuitenkin hyvä ja tarinat opettavaisia. Luvut itsessään ovat sopivan mittaisia, joten pienemmätkin joulunodottajat malttavat varmasti kuunnella satua.

Tarinan edetessä pääsee katselemaan myös taidokkaasti piirrettyjä kuvia. Sirkku Linnea on kuvittanut muiden muassa Pikku Kakkosen lastenohjelmia. Itse Annukka Kiuru on Toljanterin alkuperäinen luoja ja tv-sarjan käsikirjoittaja.

Tällaisia joulukalenterikirjoja saisi olla markkinoilla enemmänkin. Näitä on mukava lukea yksi luku kerrallaan ennen nukkumaanmenoa niin aikuisen kuin lapsenkin.

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 176 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...