Sophie Kinsella: Kevytkenkäinen kummitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kyllä, tämä kirja on chicklittiä! Ei, kaikilla ei ole mahdollisuutta juhlia suvun rahoilla, mutta silti voi nauttia elämästä.

Kevytkenkäinen kummitus on Lara Lingtonin isotäti, joka palaa kuolemansa jälkeen kummittelemaan sukulasitytölleen. Kummitus ei ole 105-vuotias mummeli, minkä ikäisenä täti kuoli, vaan 23-vuotias tyttö, joka elää tai siis kummittelee 20-luvun huumassa.

Chicklit on vuosien varrella parantunut tosin kumoamatta ihka ensimmäistä Jane Austenia. Enää ei eletä surkeaa elämää, jouduta petetyksi ja kaiken parantaa lippujen lopuksi prinssi uraputki ja uusi parisuhde. Rahahuolia voi olla kenellä tahansa, mutta silti voi menestyä ja olla yhtä höpsö ja omalaatuinen kuin vain naiset voivat olla. Chicklit ei ole feminismiä vaan tasa-arvoa.

Ärsyttäville ja manipuloiville ihmisille tehdään jotain, eikä vain kärsitä nurkassa.

Miksei sitä menisi kuntosalin sijaan tanssimaan vähän charlestonia tai joisi lonkeron sijaan värikästä drinkkiä? Sitä paitsi se on hauskempaa. Kevytkenkäistä kummitusta oli ilo lukea ja siitä jäi mahaan juuri se sama kupliva tunne kuin ensi-ihastuksesta.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...