Gaile Parkin: Kigalin kakkukauppa

Kigalin kakkukauppa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Angel asuu Ruandan Kigalissa, pitäen huolta miehestään sekä lapsenlapsistaan. Elämä on ollut rankkaa, mutta Angel on melkoinen selviytyjä ja neuvottelija. Hän on itsekin kokenut monenlaista surua, jos sitten myös iloa ja onnistumistakin. Lisäksi Angel on taituri — hän suunnittelee tilaisuuteen kuin tilaisuuteen teemaltaan sopivan täytekakun, uniikin ja erilaisen. Tietysti tilauksesta ja siitä myös mukavasti laskuttaen.

Angelin luo ei kuitenkaan tulla pelkästään kakkujen takia, hän osaa myös kuunnella toisten murheita sekä antaa hyviä neuvoja ja jopa apua sekä järjestellä pikkuisen asioita tarvittaessa kaikkien hyväksi. Kirjan jokainen luku käsittelee yhden henkilön tilannetta ja kertoo, mitä tapahtuu.

Kigalin kakkukauppa ei kuitenkaan ole pelkästään kertomusta kakuista, juoruilusta ja paikallisten ongelmista. Mukana kulkee vahvasti jaettujen Afrikan maiden problematiikka ja heimot. Tässä käsitellään myös paljon naisten ja tyttöjen ongelmia, muun muassa toimeentuloa, ehkäisyä sekä tyttöjen ympärileikkausta (johon naisilla on aivan oma pikku keinonsa). Yleensäkin kirjan teemat ovat afrikkalaiseen yhteiskuntaan ja valkoisiin avustusjärjestöihin liittyviä, vaikka sitä ei ehkä heti huomaa. Ongelmat ja tematiikka eivät ole tässä esillä mitenkään korostetusti, ne vain kuuluvat paikalliseen elämään.

Kirja sinänsä on riemukkaan värikäs, hauska, todenoloinen ja mukaansatempaava esitys elämästä Kigalissa, tällä kertaa täytekakkujen teon lomassa. Suosittelen luettavaksi kaikille. Mukava ja hyvin kirjoitettu kirja, jossa myös ajatuksia herättäviä ja tavallista afrikkalaista elämää selittäviä asioita.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...