Maeve Binchy: Koko kadun kasvatti

Osta kirja itsellesi

Kun Frankie-tytön äiti menehtyy vaikeaan sairauteen heti synnytyksen jälkeen, hän on jo päättänyt jättää kasvatusvastuun tämän isälle. Isälle, joka ei edes tiennyt tulevansa isäksi. Vain yhden illan huumaa ja holtittomasta Noelista olikin tulossa isä. Frankien äiti kertoi tästä vasta vähän ennen kuolemaansa, joten tieto oli varsin odottamaton. Onneksi Stella ehti kuitenkin käydä useita keskusteluja sekä Noelin että muiden läheistensä kanssa…

Noel on tähän asti elänyt melko huolettomasti ja pitänyt alkoholista melkoisesti. Nyt hän päättää muuttaa koko elämänsä kertaheitolla sekä turvata tyttärensä lapsuuden sekä kasvatuksen. On lähdettävä aivan perusasioista. Onneksi serkku Emily on tarmokas ja palasi juuri Amerikasta. Onneksi on paljon läheisiä kyläläisiä, jotka pystyvät auttamaan, jotta lapsen elämästä tulisi turvallista, vakaata ja onnellista. Sillä siihen Noel aikoo pyrkiä kaikin tavoin.

Kyläyhteisö on hänen takanaan lujasti ja tarmokkaasti, läheiset ja naapurit avustavat monessa aluksi oudossa asiassa. Häntä vainoaa vain epäilevä, armoton sosiaalityöntekijä Moira. Tämä epäilee Noelia kaikissa asioissa, varsinkin tämän pystyvyyttä yksinhuoltajaisäksi. Monia tarkastuksia ja yllätyksiä tehdään, mutta lopulta Moirankin on myönnettävä, että mies voi muuttua.

Hiljalleen Frankiesta tulee koko yhteisön kasvatti, joka luo yhteisöllisyydestä vielä tavallista vahvempaa ja yhdistää epätodennäköisiä ihmisiä toisiinsa mielekkäällä tavalla yhden päämäärän vuoksi.

Tekijä on kirjoittanut lukuisia suomennettujakin viihderomaaneja, joissa yleensä korostuvat samantyyppiset asiat: irlantilaisuus, yhteisöllisyys, välittäminen ja vastuu sekä toisinaan muutoksen tuulet ja niiden hyväksyminen. Kirjoissa ei myöskään ole karteltu sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta, alkoholismia tai muitakaan hieman rankempia aiheita. Tekijä kuvaa hyvin tavallisen ihmisen selviytymisestä arjen paineiden keskellä. Tämä on siis melko hyvä esimerkki kirjailijan tuotannosta. Pelkkää viihdettä tämäkään kirja ei siis ole.

Lukija saa hyvän esimerkin yhteisön ja yhteistyön voimasta, mahdollisuuksista vaikuttaa omaan elämäänsä ja sen muuttamiseen. Hyvää viihdekirjallisuutta, jota ei kannata väheksyä. Rankkoina aikoina ja kylminä iltoina saattaa kaivata juuri tällaista opusta luettavaksi!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Tyypillistä Maeve Binchyä! Ja tämä hyvällä, tykkään Maeven kirjoista, tästä myös.

  2. Itse en ole lukenut Binchyn kirjoja, mutta koska vaimoni pitää niistä, kyllä niiden sitten on pakko olla hyviä, ostin tämän hänelle syntymäpäivälahjaksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...