Jukka-Pekka Palviainen: Koko pitkä yö

Koko pitkä yö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On koulujen päättymisen päivä ja 17-vuotias Matias pääsee ensimmäistä kertaa liikenteeseen uudella autollaan, hopeanharmaalla Volvolla. Kuka hyppää kyytiin? Paras kaveri Lunki aikoo suunnata koulunpäättäjäisbileisiin ja houkuttelee Matiastakin sinne, olisihan bileissä Vilma. Mutta onko Matiaksella mitään saumaa Vilman suhteen? 

Joka toinen luku tarkastellaan Vilman näkökulmasta. Mitä Vilma haluaa koulunpäättäjäispäivältä? Kaveri Ansku haaveilee Lunkista ja tytöt aikovat suunnata kohti bileitä. Ansku on melko tuore ystävä, jonka kanssa Vilma ystävystyi kun entinen paras ystävä muutti Inariin ja Anskukin riitaantui bestiksensä kanssa. Ansku ja Vilma tapasivat terapeutin odotusaulassa ja siitä se sitten lähti.

Jukka-Pekka Palviainen kuvaa nuoria kesäyössä. 17-vuotiaat ovat aikuisuuden rajalla, isot kysymykset mielessään. Se on mielenkiintoinen kohta elämässä. Matias ja Vilma päätyvät ajelemaan ympäriinsä, tehden niitä näitä ja jutellen kaikenlaista. Palviainen on kirjoittanut dialogia, joka on ainakin minun mielestäni sopivasti hauskaa ja hempeää.

Vähän yli satasivuinen kirja on nopeaa ja helppoa luettavaa. Kirjastossa tämä oli jostain syystä luokiteltu selkokirjaksi; ei tämä varsinainen selkokirja kuitenkaan ole, mutta ei toisaalta kaukanakaan: tekstiä on sivuilla vähän ja se on paljolti sujuvasti juoksevaa dialogia. Eiköhän tätä ole ajateltu sopivaksi niille yläkoululaisille, jotka tarvitsevat vähän helpompaa luettavaa. Siihen tarkoitukseen Koko pitkä yö on nappivalinta selkeytensä ja nuorten elämää lähellä olevan aiheensa kannalta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...