Petja Aarnipuu ja Tiia Aarnipuu: Kondomikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiia ja Petja Aarnipuun Kondomikirja on hauska pieni tietokirja kondomeista: pieni historiikki varmuusvälineisiin niin kansainvälisesti kuin Suomenkin näkökulmasta. Runsaasti kuvitettu kirja on ohut ja hauskasti kirjoitettu, siis leppoisaa ja kevytmielistä luettavaa. Aihe on varmasti kiinnostava ja sen verran harvoin näin syvällisesti käsitelty, että tästä kirjasta oppii varmasti jotain uutta.

Tulee esimerkiksi ihan lapsuus mieleen kirjan kuvista, 80-luvun lopun kondomimerkit ja -mainokset palaavat elävästi mieleen, vaikka silloin en tosiaankaan ollut kondominkäyttöiässä. Mainonta on selvästi toiminut, kun näin on jäänyt mieleen… Kondomihistoriikki on yhtä kaikki mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu.

Kirjaan on pakattu sen verran hauskaa ja toimivaa valistusta sukupuolitaudeista ja etenkin niiden ehkäisystä kondomia käyttämällä, että kirjan soisi kuluvan myös nuorison käsissä. Kuvittelisin, että näinkin jännästä aiheesta näinkin hauskasti tehty kirja voisi toimiakin yläkouluikäisille ja vähän vanhemmille pätevänä valistuksena tärkeästä aiheesta. Kirjan sisältö ei ole erityisen roisia ja sopii siten myös vähän nuoremmillekin lukijoille – jos alkaa olemaan siinä iässä, että aihe kiinnostaa, kirja sopii kyllä luettavaksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...