Petja Aarnipuu ja Tiia Aarnipuu: Kondomikirja

Osta kirja itsellesi

Tiia ja Petja Aarnipuun Kondomikirja on hauska pieni tietokirja kondomeista: pieni historiikki varmuusvälineisiin niin kansainvälisesti kuin Suomenkin näkökulmasta. Runsaasti kuvitettu kirja on ohut ja hauskasti kirjoitettu, siis leppoisaa ja kevytmielistä luettavaa. Aihe on varmasti kiinnostava ja sen verran harvoin näin syvällisesti käsitelty, että tästä kirjasta oppii varmasti jotain uutta.

Tulee esimerkiksi ihan lapsuus mieleen kirjan kuvista, 80-luvun lopun kondomimerkit ja -mainokset palaavat elävästi mieleen, vaikka silloin en tosiaankaan ollut kondominkäyttöiässä. Mainonta on selvästi toiminut, kun näin on jäänyt mieleen… Kondomihistoriikki on yhtä kaikki mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu.

Kirjaan on pakattu sen verran hauskaa ja toimivaa valistusta sukupuolitaudeista ja etenkin niiden ehkäisystä kondomia käyttämällä, että kirjan soisi kuluvan myös nuorison käsissä. Kuvittelisin, että näinkin jännästä aiheesta näinkin hauskasti tehty kirja voisi toimiakin yläkouluikäisille ja vähän vanhemmille pätevänä valistuksena tärkeästä aiheesta. Kirjan sisältö ei ole erityisen roisia ja sopii siten myös vähän nuoremmillekin lukijoille – jos alkaa olemaan siinä iässä, että aihe kiinnostaa, kirja sopii kyllä luettavaksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.