Mixu Lauronen: Kontiainen

Kontiainen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kontiainen on rautakautinen tietäjä, joka nimensä mukaisesti on sokea ja kaivelee asioita. Hän saa ensimmäisessä tarinassaan seuralaisekseen henkieläimen, Variksen, jonka kanssa hän sitten kiertelee maita ja mantuja.

Minne tahansa Kontiainen meneekin, aina löytyy jotain ongelmaa selviteltäväksi. Kuolemantapauksia, valitettavasti, eikä ole ihan kerta tai kaksi, kun Kontiaista epäillään itse syypääksi. Sokea mies herättää epäluuloja.

Kontiainen onnistuu kuitenkin Variksen avulla selvittämään, mistä on kyse. Kärpässienien avulla voi langeta loveen ja siellä kohdata kuolleiden henkiä, se helpottaa monesti murhamysteerin selvittelyä. Vaan syylliset eivät aina ole ihmisiä, joten tapaukset voivat todellakin olla henkimaailman hommia.

Kontiainen on vähän erilainen dekkari puitteidensa osalta. Toisaalta tarinat ovat aika klassisia dekkarijuttuja, takakannen viittaus Hercule Poirotiin ei ole tuulesta temmattu. Väkivallalla ei mässäillä, mitä nyt joskus vähän tapellaan ja väännetään henkien kanssa.

Kirja koostuu joukosta erillisiä novelleja. Ne eivät suoranaisesti liity toisiinsa, vaikka vähän viittaavatkin toisiinsa ja ne kannattaa kyllä lukea peräkkäin, novellit kun ovat kirjassa kronologisessa järjestyksessä.

Kontiainen on erikoinen dekkarisankari, mutta perinteisten dekkarien ystävienkin kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...