Hannu Mäkelä: Krimiturkkinen karhu : Venäjää kotikäyttöön

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hannu Mäkelä on monipuolinen ja taitava kirjailija. Olen erityisesti nauttinut hänen Venäjää käsittelevistä kirjoistaan, eikä Krimiturkkinen karhu ole poikkeus.

Hannu Mäkelä kuvaa Krimiturkkisessa karhussa Venäjää ja venäläisyyttä. Lyhyitä tarinoita voi lukea yhden kerrallaan tai kaikki saman tien: kirja on vain alle 200-sivuinen. Krimiturkkisen karhun alussa Mäkelä kertoo vaimonsa yllättäen kuolleen kirjan kirjoittamisen jälkeen. Tämän surullisen tiedon valossa kirjan tarinat tuntuvat ajoittain riipaisevilta. Toisaalta – silloin kun Mäkelä haastaa länsimaista käsitystä Venäjän nykypolitiikasta ‒ anekdootit saavat lukijan helposti pyörittämään päätään.

Mäkelän kokemukset venäläisyydestä ovat tunnistettavia. Hänen Venäjänsä on musiikkia, taidetta, värikkäitä ihmisiä ja traagisia kohtaloita. Ikonit puhuvat, ja kuolleet ovat läsnä. Kuuluisa venäläinen sielu, jota ei pysty sanoin määrittelemään, on aistittavissa Mäkelän kirjan rivien välissä. Hannu Mäkelän Krimiturkkinen karhu on pieni suuri kirja.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...