Leo Tolstoi: Kuinka hanhi jaetaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Venäläinen mestari Leo Tolstoi vietti suuren osan elämästään sukutilallaan parinsadan kilometrin päässä Moskovasta. Maaseudun rauhassa kirjoittamiensa suurten romaaniensa ohella hän opetti lähiseudun lapsia ja kirjoitteli pieniä satuja ja luonnonilmiöiden selityksiä heidän luettavakseen. Näistä pikku tarinoista ja tunnelmapaloista on Martti Anhava koonnut reilut kolmekymmentä yksiin kansiin iloiseksi ja opettavaiseksi kirjaksi Kuinka hanhi jaetaan.

Tolstoi tutkii kirjassaan monenlaisia arkipäiväisiä luonnonilmiöitä ja selittää muiden muassa, miten puut kasvavat vesoista ja miksi ikkunat huurtuvat. Lisäksi mukana on moraalikertomuksia, yksinkertaisia eläinfaabeleita ja paljon muutakin. Monet tarinat saavat varttuneemmankin lukijan miettimään sadun opetuksia. Ne myös toimivat valloittavana ajankuvana yli sadan vuoden taakse maaseudulle, joka on enää muisto. Ja selviääpä sekin lopulta, kuinka voidaan jakaa oikeudenmukaisesti yksi hanhi, ja vielä sekin, miten toimitaan, jos hanhia on peräti viisi.

Itse tarinoiden lisäksi tästä kirjasta on ehdottomasti kehuttava myös Matti Pikkujämsän veikeän rosoista kuvitusta. Pikkujämsän kuvat on yksinkertaisia, mutta kuitenkin oivaltavia pienissä yksityiskohdissaan. Koko kirjan graafinen ulkoasu on erityisen onnistunut.

Kuinka hanhi jaetaan on raikas ja iloinen teos kaikille lapsille ja lastenmielisille. Eihän tätä voi kuin suositella!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...