Liz Williams: Kultainen lohikäärme

Osta kirja itsellesi

Komisario Chen ja demoni Zhu Irzh pääsevät taas hommiin. Kolmannessa komisario Chen -kirjassa seikkaillaan Helvetissä. Chen ja Zhu Irzh selvittelevät varsin vaatimattomalta vaikuttavaa katoamistapausta, kun he saavat kiireellisemmän tehtävän: tasa-arvopolitiikan nimissä heidän tulee saattaa Taivaan edustaja neiti Qi tiedonhankintamatkalle Helvettiin.

Pahinta, mitä helvetissä odottaa, on tietysti Zhu Irzhin perhe. Kuinka ollakaan, perillä odottaakin heti kutsu Zhu Irzhin äidin syntymäpäiväjuhliin… Sillä välin neiti Qi katoaa, joten lopputuloksena on täysi rähinä, johon liittyvät Helvetin kamalimmat demonit ja Taivaan sotajoukot.

Samaan aikaan maan päällä rouva Pa saa hoidettavakseen lapsenlapsensa. Lapsi kuuluu jo kuolleelle tyttärelle, joka asuu helvetissä, joten ihan tavallisimmista kuvioista ei siinäkään ole kyse. Tähän kuvioon sotkeutuu myös Chenin demonivaimo Inari kotimäyränsä kanssa.

Kultainen lohikäärme oli kelpo tarina ja tähänastistisista komisario Chen -kirjoista vauhdikkain. Tapahtumat etenivät reippaasti kohti melkoisen mittavaa loppuhuipennusta. Hauskojahan nämä kirjat ovat, mutta totta puhuakseni alan vähän kyllästyä tähän sarjaan – voi olla, että seuraavaan Chen-kirjaan en enää tartu.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...