Liz Williams: Aavekauppiaan tytär

Aavekauppiaan tytär

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässäpä vahva ehdokas kilpailemaan vuoden oudoimman dekkarin palkinnosta. Komisario Chen työskentelee Singapore Kolmen poliisissa, erikoistuen yliluonnollisiin rikoksiin. Chen saa tehtäväkseen selvittää, mitä tapahtui teollisuusjohtaja Tangin 14-vuotiaalle tyttärelle, jonka piti kuoltuaan päästä taivaaseen. Aavevalokuva osoittaa kuitenkin selvästi, että tyttö on helvetissä.

Chen alkaa selvitellä tapausta, vaivihkaa, koska Tang on iso kiho, eikä skandaalia saa tulla. Tapaus saa kuitenkin lisäkierroksia, kun Tangin vaimo riivataan. Manaaja saa riivaajan karkotettua, mutta rouva Tang kuolee. Herra Tang puolestaan katoaa samassa tohinassa. Mitä on tekeillä? Pian paljastuu, että kyse ei ole vain Tangien tyttärestä, vaan väärään tuonpuoleiseen joutuneita tyttöjä on enemmänkin.

Chen tutkii tapausta ja saa yllättävää apua alakerrasta. Helvetin siveysosaston senesalkki Zhu Irzh on saman asian tiimoilla – helvetin siveyspoliisi tutkii prostituutiota (tavoitteenaan tosin sen lisääminen) ja on sitä kautta kiinnostunut tytöistä, jotka ovat joutuneet helvettiin aavebordelleihin rekisteröitymättömiksi prostituoiduiksi.

Poliisin ja demonin välinen yhteistyö ei ole aina kitkatonta, etenkin kun murhattujen tyttöjen tapaukseen näyttää liittyvän korkea-arvoisia tahoja helvetissä. Vaikeuksia on luvassa ja hengenlähtö on lähellä, ennen kuin tapaus on selvitetty.

Liz Williams on luonut kiehtovan maailman, jossa kiinalainen käsitys tuonpuoleisesta on totta. Taivas jää pienempään osaan, helvetti sen sijaan on mielenkiintoinen, hienosti kuvattu paikka omine valtapeleineen ja julmuuksineen. Perinteiseltä vaikuttava dekkarijuonikin saa vähän lisäpotkua yliluonnollisista ulottuvuuksistaan. Pidin kirjasta kaikkine omituisuuksineen ja ilolla huomaan, että näitä on lisää – toistaiseksi komisario Chen -dekkareita on viisi. Toivottavasti suomennoksetkin saavat jatkoa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...