Sari Peltoniemi: Kummat

Kummat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maarit on aivan tavallinen lukiolaistyttö, yksi pikku juttu vain erottaa hänet muista: Maaritille on kasvanut häntä. Ihan kiva häntä, mikäs siinä, mutta kyllähän sitä väkisinkin tuntee olonsa erilaiseksi.

Maarit ei kuitenkaan ole yksin häntänsä kanssa vaan löytää pian kohtalotovereita. Hännällisten joukkoa johtaa sen ainoa poika, Voltti, värikäs ja dynaaminen tyyppi. Yhteinen erilaisuus yhdistää erilaisia ja toisilleen vieraita ihmisiä tehokkaasti. Hännät ovat kiusallinen juttu, mutta myös mahdollisuus, josta voi hyötyä.

Kummat on oivallinen nuortenkirja, joka tutkii erilaisuutta, erilaisuuden ja itsensä hyväksymistä ja elämän kummallisuutta häntien avulla. Nämä aiheet ovat nuortenkirjoille tavallisia, mutta Sari Peltoniemi käsittelee niitä taidokkaasti.

Tarina on kekseliäs ja viihdyttävä, lämminhenkinen ja fiksu. Liikoja ei selitellä. Tekstin seassa on toisinaan lyhyitä katkelmia, jotka kartoittavat häntien esiintymistä historiassa, mutta ei niistäkään selitystä irtoa. Hyvä niin, loppuratkaisukin on mukavan avoin – lukija saa suunnan, loput voi kuvitella itse.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...