Antti Wiio: Kun informaatiotekniikka muutti maailmaa

Kansi: Kun tietotekniikka muutti maailmaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässäpä hieman erilainen tietotekniikkakirja, tai historiankirja. Pääosassa eivät ole monimutkainen teknologia, eivätkä toisaalta sodat ja hallitsijat, kuten voisi olettaa. Kuninkaat ja kahakat ovat toki osa informaatioteknologian historiaa, mutta vain sivurooleissa. Kirjoittaja rakentaa mielenkiintoisen tarinan, johon kirjapainotaitokin tulee mukaan myöhemmin kuin uskoisi.

Informaatioteknologian suurten mullistusten kartoittaminen aloitetaan perustavista muttei mitenkään yksinkertaisista asioista: kielen kehittymisestä ja kirjoitustaidosta. Sukupolvien saatossa ihmiskunta rakentaa toistensa oivallusten päälle omia keksintöjään yhä kiihtyvällä tahdilla, ja informaatiota välitetään ja käsitellään yhä nopeammin. Näkökulma rajoittuu länsimaihin, mutta kunnia maailmanlaajuisesti vaikuttaneista keksinnöistä annetaan tarvittaessa myös muualle päin maailmaa.

Vaikka aihe ei kuulosta kevyeltä, kirja on lukukokemuksena rento. Kirjan loputtua harppaus tämän päivän tietotekniikan sovelluksiin jää vielä pitkäksi, mutta suosittelisin sitä silti tueksi henkilölle, jonka mielestä tietotekniikka on periaatteiltaan vaikeasti ymmärrettävää ja ehkä pelottavaakin. Pelottomille tietotekniikan hyödyntäjille ja ammattilaisillekin riittää varmasti oivallettavaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...