Don Winslow: Kuolleiden päivät

Kuolleiden päivät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuolleiden päivät on jännäri, joka voisi yhtä hyvin olla totta. Kaikki, mitä olet viime vuosina kuullut Meksikon huumesodista, Yhdysvaltojen salaisista kommunismin vastaisista toimista sekä lahjonnasta ja hurjista raha- sekä huumemääristä molemmilla puolilla rajaa tulee esille myös tässä romaanissa.

Kaikki alkaa jo 1970-luvun puolivälin jälkeen, kun pari nuorta New Yorkissa liittoutuu ensin yhteen ja sitten olosuhteiden pakottamana väleihin kovempien rikollisten kanssa. Heille aukeaa ensin pieni siivu hommia ja sitten yhä suurempi. Vaikutusvaltaa huumeiden parissa alkaa löytyä ja se vie heidät lähelle Meksikoa.

Myös nuori tyttö, Nora, elää mukavaa nuoren naisen villiä elämää Kaliforniassa. Hän pitää hauskaa ja juhlii vapautuneesti, kunnes hänelle eräällä lomamatkalla tehdään tarjous. Tarjous, josta ei kannata kieltäytyä. Parempi olla luksusluokan huora kuin pelkkä asiakkaita kadulla pyydystävä ilotyttö, ainakin tulevaisuudessa se on turvatumpaa. Kun Nora tapaa maanjäristyksen aikaan karismaattisen piispan, hän saa elämänsä ehkä ainoan luotettavan ystävän. Hän rakastaa ystäväänsä, mutta hänen varsinainen rakkautensa puolestaan on palkkamurhaaja Sean Callan…

Kaikki puolestaan alkaa ja loppuu Art Kellerin, monissa liemissä keitetyn huumepoliisin, toimiin. Häntä halveksivat sekä nykyiset että entiset työtoverit ja yhä useampi haluaa hänen kuolevan. Hän itse puolestaan ei kaihda keinoja saada kiinni kaikki suuret huumeparonit ja heidän käskyläisensä. Keinot ovat todella erittäin arveluttavia, lainvastaisia eikä niille yleensä ole kenenkään hyväksyntää.

Kirja vie mennessään lukijansa läpi kuuman Hell’s Kitchenin, San Diegon sekä Meksikon ja muiden Väli-Amerikan maiden sekä kaupunkien. Se näyttää raa’an sodan piirteet, joissa aseettomia ja viattomia talonpoikia tapetaan kommunistisisseinä. Se näyttää kaiken pirullisen näennäisen korruption, sairaat ajatukset sekä pelot. Samalla se kuitenkin näyttää myös ne pienet inhimilliset pilkahdukset, rakkauden lapsiin ja eläimiin sekä toisiin ihmisiin – rakkauden, joka kuitenkin on olemassa. Helvetin ja kuoleman, haisevien ruumiiden, mätänevän viidakon sekä mangrovesoiden keskellä.

Kuolleiden päivät on hieno ja hurja romaani huumekaupan monista kiemuroista Meksikon ja Yhdysvaltojen rajaseuduilla, jossa oikeutta ei ehkä tunneta kuin sanana.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 274 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...